Sambagroep houdt een feest op de Balijhoeve
Sambagroep houdt een feest op de Balijhoeve (Foto: )

Jarige Balijhoeve klaar voor de toekomst

Zoetermeer - De Balijhoeve bestaat 25 jaar. Dat wordt in het weekend van 6 en 7 oktober gevierd. Zaterdag- en zondagmiddag is het vanaf 13.00 uur feest op de Balijhoeve. Dat de toekomst van de stadsboerderij is gewaarborgd en de Balijhoeve een echte ontmoetingsplaats voor de wijk wordt, is extra redden voor een feestje. De SAMenspraakgroep BAlijhoeve wil daarom om op zaterdag wethouder Groeneveld een passend cadeau aanbieden voor de nieuwe Balijhoeve. De overhandiging daarvan vindt om 14.30 uur plaats.

In het weekend staan er diverse kraampjes en worden allerlei kinderspelletjes georganiseerd. U kunt zaterdag kennismaken met de nieuwe partners van de Balijhoeve: de Kinderopvang De Drie Ballonnen en de zorginstelling Gemiva, die straks de horeca zal verzorgen. Nieuwe gemeentelijke eisen hebben wel geleid tot aanpassing van de verbouwingsvoorstellen van de SAMBA-groep. De gemeentearchitect presenteert zaterdagmiddag zijn plannen voor de "Balijhoeve 2.0"

Dat dit pareltje van de Floriade die leeftijd zou halen was vijf jaar geleden nog allerminst vanzelfsprekend. Gelukkig is de gemeente in samenspraak met inwoners op het voornemen de Balijhoeve te sluiten teruggekomen. De Balijhoeve kan zich nu gaan ontwikkelen tot een echt 'Huis van de Wijk' waar stadsboerderij. Dat 'Huis van de Wijk' zal vooral voor en door de buurt vorm krijgen. Degenen die daar een steentje aan bij willen dragen kunnen zich zaterdagmiddag aanmelden.

Meer berichten