Denny, André en Maurice rijden de Noordkaapchallenge en steunen hiermee stichting Biezonder van Sylvia Wijdieks. Foto; Ron Jenner
Denny, André en Maurice rijden de Noordkaapchallenge en steunen hiermee stichting Biezonder van Sylvia Wijdieks. Foto; Ron Jenner (Foto: Ron Jenner Fotografie)

'We zien echt nergens tegenop'

Robbert Roos

Naar de Noordkaap en terug

De Zoetermeerse vrienden Maurice, Denny en André houden wel van een avontuur. Het drietal deed al eerder mee aan de 'Carbage-run' en was nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op 7 december verschijnen ze aan de start van de Noordkaap Challenge als team MAD-friends wat een afkorting is van hun initialen. Maar die tocht maken ze niet zomaar. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen als het Rode Kruis en Stichting Biezonder.

Zoetermeer - De mannen kunnen haast niet wachten om te gaan starten als ze de auto waarmee de tocht verreden gaat worden bekijken in de garage van Kneppers Autobedrijf. Hier worden de eerste stickers op de auto geplakt, een Honda CRV 2.4 4WD in topconditie. Die kan wel een stootje hebben en dat is nodig. De tocht is maar liefst 7000 kilometer lang en onderweg kan de temperatuur dalen tot wel -30 graden. Maurice besprak samen met André hun avonturen en daar kon wel een nieuw hoofdstuk bij. De heren zagen na enig speurwerk deze Noordkaapchallenge en besloten zich direct in te schrijven."De tocht is een initiatief van Serious Request." legt Maurice uit. "We steunen hiermee niet alleen hun actie, maar mochten ook eigen goede doelen aandragen." Dat werden het Rode Kruis en Stichting Biezonder. "We horen vaak dat mensen graag een lokaal doel willen steunen. Stichting Biezonder is een Zoetermeers/Moerkapelse stichting. Zo gaat het geld wat we ophalen naar een goed doel in onze eigen buurt." Sylvia Wijdieks, oprichtster van Biezonder is erg blij dat haar stichting gekozen is als één van de goede doelen. "Ik voel me er heel erg door vereerd." Richard Kneppers is een vaste adverteerder bij De Persgroep waar André voor werkt. "Toen André mij over hun plannen vertelde heb ik spontaan ja gezegd en een auto beschikbaar gesteld." vertelt Richard. "Zo draag ik graag een steentje bij aan hun goede werk." De reis naar de Noordkaap zit vol avontuur en kent verschillende onderdelen. Zo slapen de heren onderweg in outdoor cabins, gaan ze op jacht naar het Noorderlicht, parkeren ze op de Noordkaap maar moeten onderweg ook bijzondere challenges verrichten. Dat kan zomaar inhouden dat de heren in een ijswak moeten duiken, of een rit met een hondeslee moeten maken. "We zien echt nergens tegenop en kunnen alles aan." lacht Denny stoer. "We zien maar één echte uitdaging; dat is de zoektocht naar eten, en wát we gaan eten. Maar daar komen we vast wel uit." André vult aan: "De vraag is alleen; volgen we dan de navigatie of juist niet?" Op dit moment zijn de heren op zoek naar sponsors die hun actie willen ondersteunen. Ieder bedrag is welkom en komt voor 100% terecht bij de goede doelen. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL19INGB0794324045 TNV NKC MAD FRIENDS. Op de facebookpagina www.facebook.com/MADnoordkaapchallenge zijn de avonturen van de mannen te volgen. Op 19 december hopen de heren weer te finishen in Nederland, met nieuwe, spannende verhalen.

Meer berichten