Gwen van Poelgeest, Kars van den Boogaard en Amy van Poelgeest.
Gwen van Poelgeest, Kars van den Boogaard en Amy van Poelgeest. (Foto: John Zwalve)

Zilver en Brons voor Gwen en Amy van Poelgeest!

Tijdens de World Cup Jiu-Jitsu -15 jaar (Officieus WK), wat in Athene gehouden werd, hebben de zusjes van Poelgeest weer van zich doen spreken! Gwen wist dit jaar opnieuw de Finale te bereiken en dit keer in de klasse -44 kg. Via Full Ippon zeges op Razmakhova (Rus) en Panaitescu (Roe) wachtte, net als de gewonnen Finale van vorig jaar, de Griekse Anastasaki die dit jaar de betere was waardoor Gwen met trots het zilver omgehangen kreeg!

Zusje Amy moest in de klasse -40 kg ook tegen een bekende, de Russin Golubeva. De strijd ging gelijk op en in de slotseconden probeerde Amy een 12-11 achterstand weg te werken met een alles of niets poging wat helaas een straf opleverde en de stand op 14-11 bracht. In de herkansingsronde wint Amy van Krommyda (Gre) met Full Ippon en vervolgens van haar landgenoot Koutsouveli met 9-8. Om het Brons wordt de Russin Komissarova met Full Ippon verslagen!!

Xavier Hagebeek (-66 kg) was dichtbij eremetaal maar verliest nipt van de Rus Lvov om het Brons..Waardoor de medailles voor Budoschool Yotosama op twee bleef steken.

Voor de overige leeftijdsklasse was er de Balkan Open Jiu-Jitsu Kampioenschappen, waar zowel Kars van den Boogaard als Tom Molenaar goede zaken hebben gedaan ter voorbereiding voor hun EK wat eind oktober in Bologna te Italië gehouden wordt. Voor Tom gold dit Kampioenschap ook als meetmoment voor het WK Senioren in november wat in Zweden gehouden wordt.

Kars van den Boogaard wist na een vrijloting in de klasse -60 kg eenvoudig af te rekenen met EK-ganger Teodor Pop uit Roemenië met Full Ippon. In de halve Finale begon Kars voortvarend tegen de Griek Marnelakos maar gaf de partij uit handen. Om het Brons werd landgenoot Jesse Heerikshuize met 14-9 verslagen en was het Brons een feit.

Tom Molenaar deed vanwege het meetmoment meet bij de Senioren -69 kg. Na een Full Ippon zege op de Griek Vasileiou wachte Tzoumakaris hem in de halve finale op. De partij ging gelijk op en Tom moest met slecht enkele punten verschil zijn meerdere erkennen in de Griek. Om het Brons wachte Junioren Wereldkampioen Lund (Zwe) Tom op maar helaas gaf deze op vanwege een blessure waardoor Tom het Brons mocht ontvangen!

Meer berichten