Jako Kruidenier, Mart Velthuizen en Ton Jenner sloegen de handen ineen bij de productie van het nummer 'Tussen snelweg en de zee' Peter Aerts kon helaas niet aanwezig zijn bij het maken van de foto.
Jako Kruidenier, Mart Velthuizen en Ton Jenner sloegen de handen ineen bij de productie van het nummer 'Tussen snelweg en de zee' Peter Aerts kon helaas niet aanwezig zijn bij het maken van de foto. (Foto: Robbert Roos)

'Tussen snelweg en de zee' wordt Zoetermeers project

Robbert Roos

Mart Velthuizen is een bekende Zoetermeerse singer/songwriter die vaak te zien en te horen is tijdens optredens in de stad. Regelmatig treft hij andere muziekvrienden bij de akoestische sessies van JJ MusicHouse. Een van die sessies zouden leiden tot een bijzondere samenwerking.

Zoetermeer - Soms kan een spontane ontmoeting tot iets heel moois leiden. Daar weten Peter Aerts, Jako Kruidenier, Ton Jenner en Mart Velthuizen inmiddels alles van. Het viertal kwam elkaar tegen, sloegen de handen ineen met een prachtige song met bijbehorende videoclip als klinkend resultaat. We gaan even terug naar 19 augustus van dit jaar. Jako en Mart speelden die dag op een van de Acoustic Afternoon sessies bij JJ MusicHouse. "Een van de nummers die we speelden was 'Iedereen raast maar voort.' Daarvan maakte Peter Aerts een prachtige videoregistratie." vertelt Jako. "Toen we die op social media plaatsten kregen we daar veel goede reacties op." Maar er werden die dag meer mooie nummers gespeeld. "Peter kwam met het idee om ook iets met het nummer 'Tussen snelweg en de zee' te doen. Ineens was er een click." Het nummer vertelt het levensverhaal van Mart die geboren werd in de Schilderswijk in Den-Haag, maar is veel meer dan alleen dat. "Je kunt het veel breder trekken en ook direct vertalen naar iemand die opgroeit in Zoetermeer. Het gaat er niet om waar je vandaan komt, maar waar je naartoe gaat, en waar je nu bent. Het heeft veel raakvlakken met verandering. Sommigen vinden dat niets, maar ik vind het wel mooi." legt Mart uit. "Harde lessen motte leren, en de mooiste draag ik mee." is zo'n zin die het hele leven in een paar woorden samenvat. En herkennen we dat niet allemaal uit ons eigen leven? Maar met alleen een goed nummer en een mooie clip ben je er nog niet. Mart benaderde Ton Jenner, eigenaar van de Zoetermeerse Palmwood Studio en die zei volmondig ja. "Ik had het nummer live gehoord en het sprak me direct aan." Het viertal dook de studio in en zaten met elkaar al snel op een lijn. "Er gebeurde echt iets." vertelt Mart vol enthousiasme. "Alsof we elkaar precies aanvoelden en wisten waar we naartoe wilden met het nummer." Toen alle partijen van het nummer ingespeeld waren zorgde Ton Jenner voor een prachtig muzikaal eindresultaat. Zoals hij het zelf omschrijft: "Vol spontaniteit, en met een rauw randje." Het nummer is te beluisteren op Facebook en YouTube.

Acoustic Afternoon

JJ MusicHouse is een muziekcentrum voor muzikanten en muziekliefhebbers in Zoetermeer. In hun gezellige tuin worden regelmatig Acoustic Afternoon sessies georganiseerd waarop muzikanten in een intieme setting hun muziek ten gehore kunnen brengen. 

Meer berichten