Foto:

Bijzonder afscheid van oude Stadsmuseum

Zoetermeer - Kunstenaar Henriette van der Winden-Roggeveen laat zich inspireren door de natuur. In de beeldentuin achter het Stadsmuseum Zoetermeer heeft ze een installatie gebouwd als bijzondere ode aan de kleur groen. De 'groene staken' bewegen zachtjes in de wind en nodigen uit om erdoor te lopen. De installatie is een passend afscheid van het vertrekkende museum, dat medio 2019 in het Stadshart een nieuwe bruisende locatie vindt.

De installatie was eerder te zien in Anna Paulowna. Henriette van der Winden-Roggeveen over haar werk: "In 2017 bedacht ik 'Project groen'. Ik wilde zoveel mogelijk kleuren groen maken met textielverf vanuit de verwondering over alle kleuren groen in de natuur. Ik wilde textiel hergebruiken: T-shirts, die ik via crowdfunding verwierf en in stroken knipte. Toen begon een periode van experimenteren om zo veel mogelijk kleuren groen te maken. De installatie moest een bos met ranke, ijle stengels worden van staande stroken. De stroken bleven zelfstandig verhard niet staan, dus heb ik de stroken aan elkaar gestikt en gevuld met pvc-buis en sommige zelfs met betonijzeren staven. Ze zijn verhard met epoxy met Glow-in-the-dark-verf.."

De installatie is tot en met 11 november te bewonderen in de beeldentuin achter Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7. Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00, Toegangsprijs: € 3,00 (t/m 12 jaar, MK, CJP gratis). De beeldentuin is gratis toegankelijk.

Meer berichten