Logo streekbladzoetermeer.nl


Dylan van Leeuwen met praktijkbegeleider Mark Reas. Foto: Ronald Stam
Dylan van Leeuwen met praktijkbegeleider Mark Reas. Foto: Ronald Stam (Foto: )

Jong slagerstalent wint wedstrijd

Hélène Ouwerkerk

Dylan naar Europese strijd

Jong slagerstalent kruist de degens tijdens de International Young Butchers' Competition. Dylan van Leeuwen heeft de Nederlandse voorronde gewonnen en mag volgend jaar in Frankfurt Nederland vertegenwoordigen.

Zoetermeer - Dylan is een jaar als leerling slager werkzaam bij Reas Food Plaza in winkelcentrum Rokkeveen. De vader van Dylan heeft Keurslagerij Van Leeuwen in Naaldwijk. Aanvankelijk was Dylan niet van plan om zijn vader op te volgen in het 100 jaar oude familiebedrijf. Toen hij na te zijn gezakt maar weinig vakken hoefde te doen op school, ging hij helpen in de slagerij en werd hij gegrepen door het slagersvak. Dylan besloot de SVO vakopleiding te doen en ging voor de werkervaring werken bij Reas Food Plaza. "Ik werd door school gevraagd voor de wedstrijd", vertelt Dylan. Tijdens de wedstrijd moest hij een runderschouder uitbenen en verder een barbecueschotel maken en een verrassingsopdracht doen. "Eigenlijk gingen alle opdrachten me wel goed af", vertelt Dylan terwijl hij foto's laat zien van de barbecueschotels die voor de competitie worden gemaakt. Het zijn ware culinaire kunststukjes en veel meer dan een sateetje. Dylan is ontzettend blij dat hij uiteindelijk voor het slagersvak heeft gekozen. "Het is een zwaar en fysiek vak maar als je doet wat je leuk vindt dan is het nooit zwaar. Ik geniet ervan om lekker bezig te zijn", zegt hij. Zijn favoriete stuk vlees. "Ongetwijfeld Côte du boeuf. Het is innovatief, erg lekker en als je dat bij een barbecue bereidt dan zet je wel een showtje neer", zegt hij. Ook Mark Reas, de praktijkbegeleider van Dylan, is blij met Dylan in het team. "We zijn erkend leerbedrijf en bij ons kan Dylan veel ervaring opdoen met snijden maar ook met koken", zegt Mark. "Toen hij werd gevraagd voor de competitie hebben we hem ook gestimuleerd om mee te doen. Het is de kans om verfijning te leren." Mark Reas ziet dat het vak van slager minder populair is bij jongeren. "Dat is jammer want het is zo divers. Je werkt met je handen en met dieren. Natuurlijk je maakt lange dagen maar je gaat nooit sacherijnig naar je werk."

Meer berichten

Shopbox