Piter Doctor, speler van ZOVOC heren 1 en vanaf komend seizoen tevens coach van dames 1
Piter Doctor, speler van ZOVOC heren 1 en vanaf komend seizoen tevens coach van dames 1 (Foto: )

"We moeten de balans vinden"

Nico Mos

Enigszins verrassend degradeerde het dames 1 team van volleybalvereniging ZOVOC uit de 3e divisie naar de promotieklasse. Trainer-coach Dennis Strang hield het voor gezien en is nu opgevolgd door Pieter Docter (32). Pieter is tevens speler van heren1. Een kennismaking.

Zoetermeer - "Combineren met het trainerschap bij dames 1 en mijn eigen spel als volleyballer in heren 1 zal lastig zijn, maar ik ga het wel doen. Het is niet voor het eerst dat ik dames 1 train. Ik heb dat team in het verleden al eens (een deel van het seizoen) training gegeven", gaat Pieter in op de actuele situatie bij ZOVOC. "Daar komt bij dat ik afgelopen seizoen dames 2 – ook uitkomend in de promotieklasse – heb getraind, dus qua niveau, gaat het goed komen. Het is perse geen onlogische stap voor mij dit te gaan doen alleen vind ik het spelletje zelf spelen ook nog hartstikke leuk. We hebben wel gezocht naar een trainer van buitenaf. Maar binnen de volleybalwereld vissen wij in dezelfde vijver dan clubs die twee,drie en vier divisies hoger spelen. Dan is het best lastig om iemand hier naartoe te trekken". Pieter is al 15 jaar speler van heren1 en heeft zes jaar geleden wel een kruisband- en meniscusblessure gehad. ,,Ik ben daarna nooit meer op mijn oude niveau gekomen, maar kan nog steeds van waarde zijn voor mijn team".

'Chemie was blijkbaar op'

,,De chemie tussen speelsters en coach was blijkbaar op, al voeg ik er direct aan toe dat het totale chemie plaatje haar uitwerking miste. Dames 1 stond tot halverwege het seizoen nog tiende, maar na een paar keer verlies was de chemie op meerdere fronten op waardoor degradatie onafwendbaar was. Het team voor volgend seizoen zal bestaan uit een mix van vrij jonge speelsters en een paar oudere speelsters en ook nog twee veteranen. Dus ik ga proberen om de balans te vinden, waar ik ook de opleiding van de A1 en B1 zal betrekken", aldus Pieter.

Meer berichten