Foto:

Maar twee bands in Battle of the Bands

Zoetermeer - Vrijdag 14 september is er een avondvullend programma met verschillende optredens en activiteiten op het Cadenzaplein. De rode draad door het programma is de finalestrijd tussen de jongerenbands Brisk en The Rockababes. Zij strijden om de titel 'beste Zoetermeerse jongerenband 2018'. De winnende band zal de dag erna optreden tijdens het UITfestival Zoetermeer en wint een professionele promo dvd bij JJ Music House.

De finale wordt omlijst door een leuk en divers muzikaal programma. De Zoetermeerse coverband 4½ MEN verzorgt vanaf 19:30 uur het voorprogramma en tijdens het juryberaad treedt Collision Course op: de beste Zoetermeerse jongerenband van 2017!

Naast het podiumprogramma zijn er ook allerlei activiteiten aanwezig op het plein. Zo kunnen de bezoekers foto's en/of gifjes laten maken bij een fotohokje en ook kan men een tijdelijke tattoo laten zetten.

Sinds 2010 strijden jongerenbands bij de Battle of the Bands onderling om de prestigieuze titel te bemachtigen. Ook dit jaar hadden zeven jongerenbands zich aangemeld, maar in de afgelopen weken hebben vijf van deze bands zich om verschillende redenen teruggetrokken. "Als organisator vinden wij het heel jammer dat we dit jaar zoveel afmeldingen op het laatste moment ontvingen." zegt Ruud Steggerda "De meeste bands bestaan uit scholieren en studenten en er kan tijdens en na een schoolvakantie veel gebeuren waardoor een band ineens niet meer in de gelegenheid is om aan onze competitie deel te nemen. Dat er echter zoveel tegelijk verhinderd zijn in één editie konden wij niet voorzien."

Desondanks ziet Floravontuur het als een aanmoediging om het concept in de toekomst door te ontwikkelen tot een nog degelijker muziekfestival, dat wellicht naast jongerenbands ook andere jonge en talentvolle muzikale artiesten toelaat. "Hoe het festival er volgend jaar uit gaat zien gaan we binnenkort samen met de jury en andere betrokken partijen bespreken." sluit Steggerda af.

Welke band zich de beste Zoetermeerse jongerenband van 2018 mag noemen, wordt beslist door een compleet vernieuwde jury. In de jury zitten drumster Nadesh Ligthart, gitarist Thom Schotel en zanger Guillaume van de Leuv. De presentatie is in handen van oud-Zoetermeerse Kelly Steentjes, voormalig winnares van Battle of the Bands.

Meer berichten