Rob Eicholtz regisseert de openingsshow Night at the movies. Foto: Fred Roland
Rob Eicholtz regisseert de openingsshow Night at the movies. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Openingsshow Night at the movies

Hélène Ouwerkerk

Start van UITfestival

Film en podiumkunsten komen aanstaande vrijdag samen in de show Night at the movies. De voorstelling is de start van het UITfestival Zoetermeer. Regisseur Rob Eichholtz heeft ruim 130 deelnemers verzameld, die met elkaar een show gaan neerzetten.

Zoetermeer - "Het is een hele uitdaging, ook wat techniek betreft. Iedere scène wordt namelijk gestart met een stukje film op het grote scherm. Vervolgens gaat datgene wat je op de film ziet verder op het toneel", vertelt Eichholtz." Voor de voorstelling heeft hij 16 iconische films uitgekozen variërend van de western Once upon a time in the west tot Titanic en van Skyfall tot Peter Pan. "Het verhaal speelt zich af in een filmmuseum waar een stagiaire, gespeeld door Carlos Puts de hoofdrolspeler uit de musical Billy Eliott, 's nachts met een nachtwaker de wacht houdt. De jongen vindt het museum verschrikkelijk saai. Maar midden in de nacht komen de beelden in het museum tot leven", vertelt Eichholtz.

Als regisseur werkt Rob Eichholtz voor deze voorstelling samen met met deelnemers van verschillende culturele groepen uit Zoetermeer zoals Greg & Baud, Scylla , Circus Nevermind en dansschool Dansis. "Ik ben bij veel groepen komen kijken bij de repetities en heb daar al mijn aanwijzingen gegeven", vertelt Rob Eicholtz. "Donderdag komt de hele groep samen en moeten we de hele show in één keer neerzetten. Dat is best spannend hoor", zegt hij.

UITfestival Zoetermeer heeft dit jaar een verandering ondergaan. Niet alleen is de naam veranderd, ook de opzet is veranderd. "Voorheen deed het Stadstheater wel mee, maar eigenlijk alleen door de podia beschikbaar te stellen en waren de optredens van Zoetermeerse artiesten", vertelt Rob Eicholtz "Vorig jaar heeft het Stadstheater previews laten zien van professionele artiesten. De optredens van professionals waren goed bevallen en het Stadstheater wilde dat weer doen, ook op zaterdagavond. Daarom hebben we besloten om de show niet te doen als finale, maar als grote opening van het festival."

Meer berichten