De Symfo Classics treden op tijdens het UITfestival
De Symfo Classics treden op tijdens het UITfestival (Foto: )

Bekende artiesten treden op tijdens UITfestival Zoetermeer

Floravontuur

Op zaterdag 15 september wordt met het UITfestival Zoetermeer het culturele seizoen geopend. Naast optredens van plaatselijke amateurverenigingen is er ook ruimte voor maar liefst 13 professionele artiesten die later dit seizoen zullen optreden in onze stad!

Zoetermeer - In het Stadstheater zijn overdag gratis previews van van o.a. cabaretière Soundos (bekend van Comedy Central en Expeditie Robinson), Steven Brunswijk (bekend van theater en tv, deelnemer aan het nieuwste seizoen Expeditie Robinson) en Maame Joses (bekend van The Voice of Holland).
Op zaterdagavond staan op het podium op het Cadenzaplein o.a. Tommie Christiaan (bekend van diverse grote musicals zoals On Your Feet!, The Passion en deelnemer van de Beste Zangers 2017), de swingende dames van The Bluebettes die je meenemen naar de sixties en sluit de groep Symfo Classics de avond af met een spetterend optreden. Later dit jaar (29 december) staan zij in Cultuurpodium De Boerderij met de show 'The Best of Symphonic Rock'. Alle optredens op zaterdag 15 september zijn gratis te bezoeken.

Cultuurmarkt

Op het Theaterplein is een Cultuurmarkt. Op deze informatiemarkt kom je de leukste verenigingen en organisaties tegen op het gebied van podiumkunsten en culturele activiteiten.
Op het Cadenzaplein en het Theaterplein ontmoet je de meest gekke en leuke figuren. De twee kabouters Mops & Totem uit het verre Diamantia komen naar het UITfestival met een missie! Wie kan hun helpen bij het openen van de magische schatkist? Kom Poppie Power tegen en je mag een melodie pakken uit haar prachtige kostuum. Dat deuntje speelt Poppie Power speciaal voor jou op haar viool en zo heb je voor even een echt privé-concert. Of beleef je droom en zwem in het geld in de gouden badkuip van de Vrekkin!

Heb je altijd al een keer kunstenaar willen zijn? Op het Theaterplein staat de ambachtenwerkplaats van Piëzo waar je met natuurlijke materialen je eigen kunstwerk kan maken!

Het UITfestival Zoetermeer wordt georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer, het Stadstheater, Stichting De Stadsamateurs, CKC & partners en Cultuurpodium Boerderij met ondersteuning door de Gemeente Zoetermeer en Fonds 1818. Kijk voor het programma op www.uitfestivalzoetermeer.nl

Meer berichten