Terug naar de natuur
Terug naar de natuur (Foto: Egelopvang Zoetermeer)

Knuffeldokter, springkussen en véél egels: open dag Egelopvang Zoetermeer

Op zondag 23 september is iedereen vanaf 13.00 uur welkom op de open dag van de Zoetermeerse Egelopvang. Bezoekers kunnen dan met eigen ogen zien hoe de egels, die tijdens de recente hittegolf binnenkwamen, aan het aansterken zijn. Maar ook op het buitenterrein wordt flink uitgepakt. Zo is er een springkussen, een heuse speelgoeddierendokter en worden er allerlei lekkernijen verkocht.

Binnenin de opvang moeten presentaties en een informatiestand bezoekers een goede indruk geven van wat Egelopvang Zoetermeer precies doet. Ook zijn hier de tijdelijke stekelige bewoners te bewonderen. Elke egel heeft een eigen verhaal. Zo is Johanna na een gemene hondenbeet eindelijk van haar beugeltje verlost en groeien de weesjes Abel, Adam en Albert inmiddels als kool. De vrijwilligers vertellen er graag over en laten een paar egels zien die al wat lekkerder in hun vel zitten.

Voor kinderen worden er tal van activiteiten georganiseerd. Ze kunnen hun knuffel laten onderzoeken door de speelgoeddierendokter. Na een vitaminepilletje, prikje of verband kan de pluche vriend er weer járen tegenaan. Geen dierenknuffel? Geen probleem! Ook knuffel Minions en Doras worden natuurlijk vakkundig opgelapt. Daarnaast is er onder meer professionele schmink, stoepkrijten, ringen gooien, zijn er echte fretten te zien, en kunnen er egelknutsels worden gemaakt. En liefhebbers van spanning en sensatie opgelet: het springkussen staat klaar, in de loterij zijn mooie prijzen te winnen en er wordt een puzzeltocht in de egeltuin georganiseerd.

De open dag van Egelopvang Zoetermeer duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats op Spectrumsingel 50 in de Zoetermeerse buurt Rokkeveen. Er is een parkeerterrein aanwezig. Als dat vol is, is parkeren in de buurt mogelijk.

Meer berichten