Frank en zijn vriendin besloten na 2 maanden weer terug te verhuizen naar Zoetermeer

Na 40 jaar besloten Zoetermeerders Frank en zijn vriendin dat het weleens tijd werd hun vertrouwde stad te verlaten. Ze kochten een nieuwbouwhuis in Den Haag en zetten hun eengezinswoning in Oosterheem te koop. Om de tijd te overbruggen woonden ze een jaar in een huurappartement vlakbij het Stadshart om vervolgens de grote stap te wagen. Na een hoop kluswerk en verhuizen brak de tijd voor een nieuwe toekomst in Den Haag aan. Althans, dat was de bedoeling. Het liep alleen een beetje anders.

Het stel dacht er al langer aan om Zoetermeer te verlaten. "We wilden weleens naar een échte stad", vertelt Frank. "Meer uitgaansmogelijkheden, parken, leuke festivals, mooie natuurplekken, aantrekkelijke winkels en eens iets nieuws. Vlakbij Kijkduin zou een kleinschalige nieuwbouwwijk gebouwd worden met mooie herenhuizen. We vielen direct voor de stijl van de woningen en de mooie, groene omgeving. De duinen en het strand vlakbij. We schreven ons in en kregen een woning toegewezen. Ons huis in Oosterheem zetten we direct te koop om vervolgens een jaar in een appartement aan de Van Leeuwenhoeklaan te gaan wonen tot ons nieuwe huis klaar zou zijn."

Beiden vonden in dat jaar een nieuwe baan in en in de omgeving van Zoetermeer. "Aangezien we toch wel wat verder weg gingen wonen met veel files en drukte begonnen we al wat te twijfelen over onze verhuizing', legt Frank uit. Frank is meubelmaker en werkte de laatste maanden voor de verhuizing hard om de op maat gemaakte keuken op tijd klaar te hebben. "Ik had zelf heel veel zin in mijn nieuwe woonplek. Het is er zo mooi qua parken, groen en het strand."

Eind maart 2018 verhuisden de Zoetermeerders en werden ze na 40 jaar zomaar Hagenaars. Ze trokken in hun gloednieuwe woning en hoopten er hun nieuw thuis van te maken. De twijfel werd vooral bij zijn vriendin steeds groter of de keus wel de juiste was geweest. "Eigenlijk mistten we onze vertrouwde stad waar veel vrienden en familie wonen. De reistijd naar ons werk werd veel langer en weet je wat we ook mistten? De mooie fietspaden en rustige plekken. In Den Haag is het altijd en overal druk."

Uiteindelijk besloten ze na goed overleg na twee maanden radicaal de knoop door te hakken. Tijdens de housewarming met een groep vrienden vertelden ze de mensen dat ze weer terug wilden komen naar Zoetermeer. "De mensen die ons hadden geholpen met de verhuizing vielen helemaal stil en geloofden het in eerste instantie niet. Later moest iedereen er eigenlijk wel om lachen: Nu al verhuizen? Dat meen je niet!"

Dorp

Op 20 november 2017 kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis in Den Haag. Op 19 november 2018, en dus precies een jaar later, krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis in Zoetermeer. "We gaan in de buurt van de Dorpsstraat wonen", vertelt Frank. We kijken er heel erg naar uit en eerlijk gezegd: ons Haagse avontuur was zeker niet vervelend. We hebben genoten van het strand en de omgeving in de warme zomer, we hebben nieuwe mensen leren kennen en we hebben het geprobeerd.We zijn een ervaring rijker. En nu kunnen we nooit meer zeggen dat we toch nog eens een keer de stad uit hadden moeten gaan."

Dit artikel komt van indebuurt.nl/zoetermeer. Meer inspirerende verhalen over Zoetermeer lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten