Vlnr: Don Rooks, (Docent MusicSoulHouse), Steven Muller (Stichting Jongerencultuur), Piem Wirtz (CKC) Jesse Kaihatu (Buurtwerk), Jeroen Rosbeek (MusicSoulHouse) en stagiair Shai. Foto: Simone Langeveld
Vlnr: Don Rooks, (Docent MusicSoulHouse), Steven Muller (Stichting Jongerencultuur), Piem Wirtz (CKC) Jesse Kaihatu (Buurtwerk), Jeroen Rosbeek (MusicSoulHouse) en stagiair Shai. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Make Music, muziek verbindt: it connects you in Zoetermeer

Simone Langeveld

Mensen vanuit vier organisaties met een hart voor jongeren en muziek werken samen in Zoetermeer. Zij hebben met elkaar én met de jongeren zelf een muziek opleidingsprogramma samen gesteld voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Het heet Make Music en het kost deelnemers slechts vrije tijd en enthousiasme.

Zoetermeer – Piem Wirtz is vanuit CKC & Partners de projectleider Make Music en is aldaar vaak te vinden in het Digital Art Lab. Zij is samen met Steven Muller van de Stichting Jongerencultuur de facilitator en verbinder in het project. Daarnaast zijn Don Rooks (docent) en Jeroen Rosbeek (eigenaar) van MusicSoulHouse en stagiair Shai van Haagse Hogeschool (richting commerciële economie) - die zijn afstudeerscriptie gaat doen voor MusicSoulHouse - én Jesse Kaihatu van Buurtwerk aanwezig bij het interview in het CKC dat gaat over het verbindende jongerenmuziekproject: Make Music. Piem is blij dat ze het project gratis aan de deelnemers kunnen aanbieden. Dit is mogelijk door een groot aantal subsidies. Toch is het project er niet van het ene op het andere moment gekomen. Steven Muller: "We werken al sinds 2016 aan een muziekopleidingsprogramma voor jongeren die niet vanzelf met muziekscholen en andere culturele instellingen in aanraking komen. We maken dit programma op maat samen met de jongeren. Het gaat over zelf muziek maken en produceren. Je leert met en van elkaar hoe je dat kunt doen. De begeleidende docent kan aanreiken wat je nodig hebt." De Make Music lessen worden gegeven in 'Studio Zanzibar' in Oosterheem (op donderdag 15-22 uur) en in 'Studio Kerkenbos' in Meerzicht (op maandag 15-22 uur). Docent Don Rooks reageert op de eerste pilot die in januari van dit jaar is gestart. "Leerlingen komen schuchter binnen maar na een paar keer vinden ze het niet eng meer om zelf muziek te maken. Ze helpen elkaar." Jesse Kaihatu: "Het is een belangrijk project omdat we via muziek jongeren in de wijk kunnen helpen bij eventuele problemen." Jeroen: "Jongeren leren zelfstandig te produceren zoals in de maatschappij." Wat? Bijvoorbeeld muziekevenementen als feesten, optredens, jam-sessies, studiodagen, een rapp-event. In Studio Zanzibar in Oosterheem leer je zang of gitaar, drums of piano te bespelen. In studio Kerkenbos in Meerzicht kun je met digitale muziek aan de slag met Hip hop of EDM, kom langs, welkom!

Meer berichten