CDA wil aanpak wateroverlast

ZOETERMEER - "De net gerenoveerde RandstadRailhalte Stadhuis is zo lek als een mandje. Bij een fatsoenlijke regenbui vormen zich enorme plassen op de perrons. De natte perrons worden glad en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, ook in de zomer", dit stelt de fractie van het CDA. De raadsleden vinden de situatie onwenselijk en willen opheldering van het college.

Volgens CDA-raadslid David Weekenstroo zijn de problemen groot. "Enorme plassen water op de grond en water dat uit het dak stroomt. Het CDA Zoetermeer vindt dat onaanvaardbaar en wil dat het college de wateroverlast op RandstadRailhalte Stadhuis verhelpt. Op sommige plekken lag zo'n plas water dat je er met een grote boog omheen moest lopen," vertelt het CDA-raadslid. "Het perron was hierdoor ook maar voor een deel te gebruiken. Niemand gaat voor zijn plezier in een plas water staan. De natte perrons worden bovendien glad en dat kan gevaarlijke situaties kan opleveren, ook in de zomer. Maar ik moet er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als in de winter de plassen bevriezen door vorst," aldus Weekenstroo.

"We willen graag weten of het college bekend is met de lekkage en wat ze denkt hieraan te gaan doen en wanneer het gerepareerd kan zijn. Ook zijn we benieuwd naar de kosten. We vinden het belangrijk dat de lekkage verholpen is voordat de eerste vorst komt in verband met de veiligheid van de gebruikers van de halte", zegen Weekenstroo. "We willen van het college ook graag weten waarom er geen bankjes zijn bij de RandstadRailhalte aan de kant van het Stadhuis voor mensen die behoefte hebben om te zitten."

Meer berichten