Rick en Stefan van Kaptana presenteren hun EP 'Twelve Hours' tijdens een muzikale avond in de Boerderij.
Rick en Stefan van Kaptana presenteren hun EP 'Twelve Hours' tijdens een muzikale avond in de Boerderij. (Foto: Mirjam Kappetein)

Kaptana presenteert EP bij Cultuurpodium Boerderij

Robbert Roos

Kaptana is een muzikaal powerduo wat bestaat uit de broers Rick en Stefan Kappetein. De bandnaam is gekozen met een knipoog naar hun achternaam. Het duo speelt stevige dirty blues rock vol riffs en dreunende drums, geïnspireerd door hedendaagse Amerikaanse powerduo's als The Black Keys en The White Stripes. Op vrijdag 7 september presenteren zij hun EP 'Twelve Hours' bij Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.

Zoetermeer - "Onze muziek was al langer te streamen op muziekdiensten zoals Spottify." vertelt zanger/gitaris Rick. "Toch merkten we bij optredens dat er een groeiende vraag is naar iets om in handen te hebben. Daarom hebben we besloten deze EP uit te geven." De titel 'Twelve Hours' verwijst naar de studiotijd, twaalf uur in totaal, die het duo nodig had om het album op te nemen. Het album bevat zelfgeschreven nummers, die deels autobiografisch zijn. "Ik stop graag in elke song een verhaaltje." legt Rick uit. "Maar dat wil niet zeggen dat je elke tekst letterlijk moet nemen. Het verhaal in het liedje heeft vaak voor iedereen een eigen betekenis. Soms is die autobiografisch, soms ook niet. Het is leuk om bepaalde clichés te beschrijven zolang het wel altijd een bepaalde blues-inslag heeft." Het Zoetermeerse duo is vooral bekend in de regio en speelt regelmatig in grotere steden als Rotterdam en Den-Haag. Voor de release van hun EP hebben ze een avondvullend programma samengesteld waarbij naast Kaptana ook twee andere bands optredens verzorgen. "We bouwen de avond langzaam op en beginnen met een akoestische set van Luuk Groen. Hij is muziekdocent en we spelen regelmatig samen tijdens huiskamerconcerten." Daarna verzorgt Downtown-District een set. "Deze band speelt een stevig punk/pop repertoire. Greedy, maar met een flinke dosis humor. We speelden al eerder samen en ze passen goed in deze setting." Aansluitend wordt de EP van Kaptana gepresenteerd en zal de band zelf spelen. "Dit is gelijk de eerste keer dat we in onze eigen woonplaats spelen." grapt Rick enthousiast. Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. "In september hebben we verder weinig optredens, want aan het eind van de maand krijgen Stefan en zijn vrouw er een kleine 'verstekeling' bij in hun huwelijksbootje. Aan het einde van het jaar staan we in Rotterdam en verder richten we ons op komende festivals. Zolang we maar kunnen spelen."

Meer berichten