Noa, uiterst rechts super blij met de bronzen medaille
Noa, uiterst rechts super blij met de bronzen medaille (Foto: )

De slagroom op de taart

Nico Mos

Ze is gepromoveerd met ZOVOC Meisjes B1 naar de hoofdklasse. Noa Sonneville (13), de speelster in kwestie, pakte daarna een medaille op het NK open jeugd beachvolleybal in Scheveningen, in het weekend van 15 en 16 juli. Een bevestiging dat ze goed bezig is met haar sport en dat we nog veel van deze jonge Zoetermeerse sporter gaan horen.

Zoetermeer - "Het was aanvankelijk wel even balen dat we de halve finale verloren op het NK beachvolleybal, maar daarna was het toch wel heel fijn dat we de strijd om de derde en vierde plaats konden winnen waardoor we toch met een medaille naar huis gingen", geeft Noa in een notendop aan hoe het NK open is verlopen in Scheveningen.

Noa zit op het Erasmuscollege en zou het liefst prof volleybalster willen worden, maar als dat niet lukt dan lijkt sportarts haar ook wel wat. Noa blikt terug op het toernooi: "We hadden zowel van de nummer één en de de nummer twee een keer gewonnen dus onze kansen waren groot. Toch zijn we geen eerste geworden, want je hebt altijd teams die duidelijk groeien in het toernooi (glimlacht) en die waren een dag later veel beter dan wij. Het was wel een heel sterk deelnemersveld dus ik ben sowieso trots op onze bronzen plak".

Bij Noa is het volleybal als het ware met de paplepel ingegoten, want zowel haar vader als moeder spelen (nog steeds) het spelletje. "Ik speel al volleybal vanaf mijn zesde jaar en ik heb altijd bij ZOVOC gespeeld. Mijn moeder geeft ook nog volleybaltraining aan de mini's. Ik heb zelfs nog onder haar getraind", lacht de Zoetermeerse. Het gaat goed met Noa. "In de zaal speel ik bij MB1 en we zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse. 'Is er ook nog een jeugd EK of jeugd WK wat in het verschiet ligt. "Nee helaas niet", zegt Noa. "Dat is pas op latere leeftijd dus ik moet nog even wachten."

"We hebben nog steeds trainingen de zomer door en op 25 augustus is er het gesloten NK ook in Scheveningen. Daar moet je je voor plaatsen, maar dat gaat waarschijnlijk wel lukken en kijk ook naar dit beachvolleybalevenement uit", aldus de Zoetermeerse.

Meer berichten