Naomi Sedney komt volgende week in actie op het EK atletiek
Naomi Sedney komt volgende week in actie op het EK atletiek (Foto: Stephan Brandhorst)

Naomi Sedney gaat voor toptijd op EK

Stephan Brandhorst

"Dit is het hoogtepunt van het jaar"

Het EK atletiek staat voor de deur. Ook de Zoetermeerse atlete Naomi Sedney komt volgende week in actie op het toernooi in Berlijn. "Op dit moment ben ik fit en ik voel me snel. Dus ik heb zin om te lopen", aldus de enthousiaste Sedney.

Zoetermeer - Sedney werkte dinsdagochtend de laatste intensieve training af voor het toernooi dat maandag 6 augustus van start gaat. Op topsportcentrum Papendal, waar ze fulltime traint, kijkt ze uit naar het moment dat ze mag lopen. "Het Olympisch Stadion in Berlijn is schitterend, echt een vette plek. Ik ben er vorig jaar al een keer geweest en dat was al vet. Ik verwacht veel enthousiaste fans en ik denk dat het heel mooi kan zijn", zegt de atlete die popelt om naar Duitsland af te reizen.

Naast de ervaring, gaat Sedney uiteraard voor een goed resultaat in de Duitse hoofdstad. "Ik hoop er een PR uit te kunnen slepen", zegt ze vol overtuiging. De afgelopen jaren heeft de 23-jarige atlete een stijgende lijn te pakken die altijd wel tot kleine verbeteringen leidt. Dit jaar liep ze in de Verenigde Staten een tijd van 11,24 seconden op de 100 meter. Dat is nog altijd haar persoonlijke record, maar Sedney voelt dat er nog meer in de pijplijn zit. "Ik ga in Berlijn - laten we eerlijk zijn - voor een dik PR. Ik moet zien te pieken op het juiste moment. Ik voel gewoon dat ik mijn huidige record kan verbeteren", zegt ze vol zelfvertrouwen. "Het zou zo mooi zijn als ik onder de 11,2 zou kunnen lopen. Dat is net even dat tandje sneller en het kan wel. Maar er is een verschil tussen iets kunnen en het ook daadwerkelijk doen."

De eerste race van Naomi Sedney is op maandag. Dan loopt ze de eerste serie op de 100 meter om 17.45 uur. Samen met de andere Nederlandse atleten Dafne Schippers, Jamile Samuel en Marije van Hunenstijn komt ze in actie op die discipline. Dat betekent dus stevige concurrentie, maar volgens Sedney is daar onderling weinig van te merken. Er is zeker geen haat en nijd tussen de Nederlandse meiden. "We houden elkaar wel scherp. Je wil namelijk niet door elkaar worden ingehaald. Maar we gunnen elkaar wel weer het beste."

Naomi Sedney traint fulltime op Papendal, maar ze is nog altijd lid van AV Ilion in Zoetermeer. Sinds haar achtste zit ze al bij de vereniging. "Ilion voelt nog altijd als thuiskomen. Als ik in Zoetermeer ben, kan ik daar terecht."

De eerste race van Sedney op het EK is maandag 6 augustus om 17.45 uur. Mocht ze de eerste ronde doorkomen, dan is dinsdagmiddag de halve finale en eventueel de finale op dinsdagavond. Daarnaast zit Sedney in het estafetteteam, dat zondag 12 augustus racet.

Meer berichten