Werk van Trudi van Loon en Mo Cornelisse is te zien bij Terra. Foto: Annelize van der Helm
Werk van Trudi van Loon en Mo Cornelisse is te zien bij Terra. Foto: Annelize van der Helm (Foto: Annelize van der Helm)

Kunstenaars exposeren Puur Porselein bij Terra

Komende maand is bij Terra Art Projects de expositie 'Puur Porselein' te zien. De getalenteerde keramisten Trudi van Loon en Mo Cornelisse tonen hun werk in het TERRATORIUM. Werk dat door het bijzondere vorm- en kleurgebruik zowel ingetogen als uitbundig is.

Zoetermeer - Tijdens de expositie worden er wandobjecten, beelden en gebruiksvoorwerpen getoond en verkocht. De meeste werken zijn unica. Het kleurgebruik is beperkt. Al het vrije werk van Trudi is wit. Ook Mo maakt veel gebruik van wit, maar voegt hier vaak een kleur aan toe.

Tijdens haar opleiding aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk ontwikkelde zij haar eigen stijl. Tijdens de specialisatiejaren liet Trudi alle kleur los en werd 'verliefd' op de serene witte kleur van porselein klei. Wit versterkt haar krachtige vormtaal.

Herhalingsvormen zijn een belangrijk onderdeel van haar werk. Met losse elementen uit haar zelfgemaakte (giet)mallen assembleert zij functioneel en semi-functioneel werk. Trudi is de dochter van een kippenboer en runde dertig jaar lang een slagerij samen met haar man. Deze inspiratiebronnen zijn terug te zien in haar werk. "Voor mij is klei hét middel tot driedimensionale vormgeving van mijn gedachten. De zachtheid en stevigheid van klei geven mij de mogelijkheid om mezelf te verrassen tijdens mijn ontdekkingsreis naar het ontwikkelen, bouwen en creëren van nieuwe vormen."

Mo Cornelisse volgde opleidingen aan de SBB in Gouda en werkt sinds 2012 fulltime als kermist. Ze exposeert wereldwijd en wordt vertegenwoordigd door diverse galeries. Met haar werk zoekt ze naar grenzen in vorm en materiaal. Het werk is driedimensionaal en onderscheidt zich door zijn vorm en eenvoud. Aan haar onschuldige speelgoedachtige witte porseleinen poppen worden - soms morbide of groteske - details toegevoegd. "Ik wil laten zien dat je veel meer kunt met keramiek dan men denkt", aldus Mo.

De expositie 'Puur Porselein' is t/m 30 augustus te zien in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, (toegang gratis). Trudi van Loon is aanwezig op zaterdag 18 en zondag 19 augustus van 14-16 uur.

Meer berichten