Plantenbak als urinoir

Zoetermeer - In juni is de motie Hoge Nood aangenomen in de gemeenteraad. Zoetermeer Vooruit vroeg het college om ervoor te zorgen dat er meer openbare toiletten in het Stadshart komen.

Inmiddels heeft de fractie van Zoetermeer Vooruit gehoord over de GreenPee. Dit zijn circulaire waterloze urinoirs met het uiterlijk van een plantenbak. De gemeente Amsterdam heeft er inmiddels een aantal geplaatst en door deze urinoirs moeten de strijd aangaan tegen wildplassen. Zoetermeer Vooruit ziet er wel wat in.

"Naar onze mening zou dit een mooie aanvulling kunnen zijn op de invulling onze motie. Het feit dat het onderhouden van de GreenPee duurzaam geschiedt, er geen water wordt gebruikt maar een biologisch afbreekbaar plantaardig schoonmaakmiddel én omdat er mensen worden ingezet met een afstand tot de arbeidsmarkt is Zoetermeer Vooruit erg geïnteresseerd in deze nieuwe vorm van urinoirs", zegt Juliëtte Meurs van Zoetermeer Vooruit.

Zij vraagt of het college op de hoogte is van deze vorm van urinoirs en of zij ook van mening is dat dit een aardig project voor Zoetermeer is en een goede aanvulling op de motie zou zijn. Meurs zou graag zien dat het college contact opneemt met de gemeente Amsterdam om te vragen naar hun ervaringen met de Green Pee.

En ook vraagt zij het college om contact op te nemen met de GreenPee organisatie om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheid om dit project binnen Zoetermeer te plaatsen. Ook wil Zoetermeer Vooruit weten wat het project kost.

Meer berichten