Vernielingen in Het Keerpunt

Door Britt Henneken

Zoetermeer - Sinds zwembad Het Keerpunt enkele jaren geleden is gesloten door de gemeente is er al meer dan vijftig keer ingebroken en is het binnenbad compleet onbruikbaar geworden door vandalisme. Dat meldt Maurice Dijkhuizen van zwemschool MISI. Dijkhuizen heeft de dagelijkse leiding over het zwembad dat nu eigendom is van een exploitant, die er een wellness in wil gaan realiseren.

In het leegstaande binnenbad is het een grote chaos. ,Er wordt ingebroken en er worden feestjes gegeven. Houten balken en palen zijn vernield, glas en panelen ook. Er is voor deze daden nog niemand opgepakt."

Dijkhuizen zegt dat het binnenbad 'kort en klein geslagen' is en dat ook het buitenbad weleens wordt vernield. ,,Het is 's avonds ook verlaten in dit gebied van de stad. En natuurlijk worden er weleens mensen opgepakt, maar die kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor alle vernielingen in het zwembad."

Afgelopen maandagavond zouden er volgens Dijkhuizen nog 25 man bij het buitenbad zijn geweest. ,,Wij zetten echt alles vast 's avonds, van containers tot stoelen, anders belandt het in het bad."

In de begintijden, toen het bad net verkocht was aan de exploitant, was het soms nog veel erger vertelt hij. ,,Dan lagen er vijf containers, van die grote met 1100 liter inhoud, vol met afval in het water."

Het zwembad Het Keerpunt is niet meer van de gemeente maar het buitenbad gaat nog wel iedere zomer open en dat is op dit moment druk bezocht. Wanneer de exploitant gaat beginnen met de wellness is nog niet bekend.

Meer berichten