Bij Outdoor Valley ga je een flink stuk over het water,
Bij Outdoor Valley ga je een flink stuk over het water, (Foto: )

Survivallen midden in de Randstad

Robbert Roos

Overleven bij Outdoor Valley

Voor een geweldige zomervakantie hoef je helemaal niet ver weg naar het buitenland Ook in de regio rondom Zoetermeer is er van alles te beleven. Samen met mijn zoon Julian ga ik op stap op zoek naar leuke adresjes voor een lekker dagje uit. Vandaag bezoeken wij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Dé plek waar jouw buitenavontuur begint.

Bergschenhoek - Het eerste wat je opvalt als je aankomt hij Outdoor Valley aan de Hoeksekade 141 in Bergschenhoek is de enorme klimwand die midden op het terrein staat. Het is een heuse replica van ongeveer 35 meter hoog, van een echte berg op de grens van Zwitserland en Italië. Hier kunnen klimmers verschillende routes uitzetten om de top te bereiken. Outdoor Valley is een ideale locatie voor een sportieve dag in de buitenlucht. Alleen, of juist in het gezelschap van vrienden en familie. Je kunt er zelfs op vakantiekamp of een kinderfeestje vieren wat je niet snel zult vergeten. Wij maken vandaag gebruik van de strippenkaart. Hiermee kun je vijf verschillende activiteiten doen zoals SUPpen, kanovaren, tokkelen, boogschieten en survivallen. Julian houdt wel van een beetje avontuur en wil als eerste tokkelen. De enthousiaste coaches Melanie en Victor leggen zorgen dat hij goed in het harnas gehesen wordt en leggen hem alles stap voor stap uit. "Ik trek wel mijn voeten op hoor anders worden mijn schoenen nat." fluistert hij me toe. De lijn waaraan getokkeld wordt gaat namelijk het grootste deel over het water. Als een echte commando suist hij over het water, zonder nat te worden. Dan gaan we boogschieten. Dat valt nog niet mee. Vrolijk als hij is kan Julian ook erg lachen om zijn fouten. "Ik schoot die pijl precies tegen de paal, krijg ik daar ook punten voor?" Uiteraard doen we een wedstrijdje om de punten met als uitslag; 125 tegen 525. Gelukkig hoef ik met hem niet als indiaan te strijden tegen de cowboys. Dat zou er slecht voor mij uitzien. We sluiten af met peddelen in een kano en ontdekken op bijzondere wijze de prachtige omgeving. Julian die voorin zit is er stil van. "Wat is het hier mooi hé pap." Inderdaad, zo overleven wij het wel, midden in de Randstad.

Outdoor Valley is van april t/m oktober geopend van maandag t/m zondag van 09.00 - 17.30 uur. Woensdag tot 22.00 uur en zaterdag vanaf 08.30 uur. De strippenkaart kost 35,- en geeft toegang tot verschillende activiteiten. Deze kunnen ook over meerdere dagen verspreidt worden. Voor meer informatie over feestjes, arrangementen en leeftijdseisen kunt u terecht op de website https://www.outdoorvalley.nl of bel met 010-5221380 De activiteiten en arrangementen zijn geschikt voor jong en oud. Bezoek de website voor aangepaste openingstijden van november t/m maart. 

Meer berichten