Betty geniet al 35 jaar van haar werk bij de brandweer én van Zoetermeer

Betty Wentink begon haar loopbaan bij de alarmcentrale van de brandweer. Nu 35 jaar later werkt de Zoetermeerse als coördinator Brandveiligheid en kan ze je alles vertellen over brandveilig wonen en werken. In haar vrije tijd wandelt ze elke dag met de hond en geniet ze van haar woonplaats Zoetermeer.

Mijn man, die bij de politie in Den Haag werkt, en ik zochten in 1983 een nieuwe woning in Zoetermeer. We konden een bovenwoning in de Alexanderstraat van een collega overnemen. Na een tijd zijn we verhuisd naar de Ruimtebuurt in de wijk Noordhove. ,,Vroeger was er in de wijk een boomgaard die veranderd werd in een woonbuurt. We hebben de Benthuizerplas afgegraven zien worden. We konden een nieuwe woning krijgen in de Schansenbuurt. Via de sluis loop ik zo het natuurgebied in waar ik heerlijk kan wandelen met de hond."

Betty heeft Zoetermeer groot zien worden. Haar favoriete plek is de dijk langs het water aan de Aziéweg richting boerderij het Geertje. ,,Daar is een ophaalbrug en aan de linkerkant zie je het oude Noord Aa met schapen en vaak roofvogels in de bomen. Vlakbij is het Prielenbos waar ik graag met de hond kom. Ik vind het daar prachtig", vertelt Betty enthousiast.

Verjaardag

Tijdens werkuren kun je Betty bij de brandweerkazerne in het Stadshart en in Oosterheem vinden. Daarbuiten komt ze graag in het Stadstheater en winkelt ze in het Stadshart. ,,Ik kan in Zoetermeer gewoon alles krijgen. Laatst vierde ik mijn verjaardag in restaurant Smaak & Vermaak. De ambiance en persoonlijke aandacht vind ik heel fijn. Maar ik eet ook met alle plezier bij Bo & Ro", sluit Betty af.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/zoetermeer. Meer inspirerende verhalen over Zoetermeer lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten