Tim (links) en Leon proberen hun ervaring over te brengen op de jeugd
Tim (links) en Leon proberen hun ervaring over te brengen op de jeugd (Foto: )

De nestors van Zoebas Heren 1

Nico Mos

Zelf hadden ze gedacht dat er meer uit het afgelopen seizoen gehaald konden worden. Tim Galle (31) en Leon de Gee (36), de meest ervaren spelers van Zoebas basketbalvereniging Heren 1, blikken samen terug op het afgelopen basketbalseizoen.

Zoetermeer - "We zijn uiteindelijk derde geworden in de Rayondivisie en als we dit resultaat vergelijken met het seizoen ervoor, dan hebben we met het winnen van wedstrijden hetzelfde gescoord, maar ook aan aantal wedstrijden verloren door ons eigen toedoen. Een tweede plek was zeker haalbaar geweest", aldus de reactie van Tim en Leon op de vraag hoe zij het afgelopen seizoen hebben ervaren. Tim en Leon zijn beiden ooit begonnen bij Zoebas. Tim heeft uitstapjes gemaakt naar Jumpers in Den Haag en Lokomotief in Rijswijk. Leon speelde voor Das uit Delft, Blitz in Voorschoten en Leiden. Leon: "Dat waren verenigingen die acteerden op eredivisie niveau en daardoor kon ik mijzelf nog beter ontwikkelen". Toch zijn de heren nu weer terug bij Zoebas. Tim: " Zoebas is een vereniging die veel talent huisvest en die gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan". Leon vult aan: "Door toedoen van een mentaliteitsprobleem hebben we toch (weer) onnodig wedstrijden verloren. Kijk, als wij de eerste drie wedstrijden winnen, dan zijn er een aantal, die denken bij de vierde wedstrijd 'dat is kat in het bakkie'." Tim: "Maar zo werkt het natuurlijk niet, sterker dan ga je onherroepelijk onderuit, dat ook is gebeurd. Leon en ik zien dat gebeuren in zo'n wedstrijd".

Volgend seizoen heeft Zoebas Heren1 ingeschreven om in de tweede divisie uit te komen? "Klopt, het niveau verschil zal er wel zijn (uiteraard), maar wij denken toch dat wij ons op dat niveau kunnen handhaven", aldus de enthousiaste nestors van Zoebas

Meer berichten