De bewoners van appartementencomplex Pavane willen niet dat hun groene uitzicht verdwijnt.
De bewoners van appartementencomplex Pavane willen niet dat hun groene uitzicht verdwijnt. (Foto: Robbert Roos)

Buurt dreigt met Raad van State

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - De bouw van de parkeergarage bij het Lange Land Ziekenhuis heeft nogal wat voeten in de aarde. Omwonenden vrezen verkeersoverlast, luchtvervuiling en vinden dat de garage veel te dicht op hun woning komt. Alleen een laatste gesprek tussen het Lange Land ziekenhuis en de bewoners kan het tij nog keren.

Tijdens de raadsvergadering sprak een groot aantal insprekers de Raad toe. Behalve dat de bewoners niet blij zijn met de locatie (de plek van het oude parkeerterrein van Vivaldi), is er ook veel onvrede over het samenspraakproces. Bewoners kregen geen verslagen toegestuurd en sheets tijdens informatieavonden waren onleesbaar.

"Er zijn ook goede tussenoplossingen naar voren gebracht maar wij kregen het gevoel dat alles op alles werd gezet om de keuze van de Reinier Haga-groep (waaronder het ziekenhuis valt red.) als beste naar voren te laten komen", aldus mevrouw Tiedema, bewoner van appartementencomplex Pavana. Volgens de heer Wieleman, lid van Raad van Bestuur, is een orthopedisch centrum belangrijk voor de toenemende zorgvraag. Een goede parkeervoorziening hoort daarbij. "Maar wij willen graag een goede buur zijn en nodigen de omwonenden uit voor een gesprek ."

De raadsleden zaten met het feit dat vorig jaar unaniem was besloten om het centrum op die plek te vestigen. Dat de samenspraak zo slecht was verlopen betreurden meerdere fracties. Wel waren zij blij met het aanbod van het ziekenhuis om met de bewoners om de tafel te gaan zitten om uit de impasse te komen."

Meer berichten