De Winnaars van het Sportgala. Foto: Wim Ijzendoorn
De Winnaars van het Sportgala. Foto: Wim Ijzendoorn (Foto: )

Zoetermeer eert haar sporthelden

Nico Mos

Traditioneel kiest de gemeente Zoetermeer, in juni, de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het afgelopen jaar. Zo ook afgelopen vrijdag. Sporttalent is Zoë Sedney geworden. Als sportploeg is FC Zoetermeer onder 13, als sportvrouw is Yara van Kerkhof (shorttrack) en als sportman is Ferry Wortman (karate) gekozen. Een impressie.

Zoetermeer - Na de traditionele opening van Culinair Zoetermeer ging om 19:00 uur de verkiezing van start. Rolstoel basketballer Marc de Hondt trad die avond op als gastheer. Zijn sidekick die avond was Ingeborg ter Laak, wethouder zorg en welzijn, sport & vereniging. Nieuw dit jaar is de verkiezing van Meest Maatschappelijke Sportaanbieder van 2017.

Sporttalent 2017

Genomineerd waren: Gabrielius Camara (tafeltennis Taverzo), Kyvan Rietkerk ( tennis de Leyens Fitness & Racketclub) en Zoë Sedney (ARV Ilion). Zoë Sedney won uiteindelijk. De Zoetermeerse was er niet bij maar gaf uit Hongarije en gaf van daaruit telefonisch commentaar: 'Super gaaf om talent van het jaar te zijn'.

Sportploeg 2017

Curling Club PWA, Enjoy & Deploy, Taverzo en het straatvoetbalteam FC Zoetermeer onder 13 jaar gingen de strijd om voor de beste Sportploeg.. De laatste ging er met de sportprijs vandoor. De prijs hadden ze te danken aan het feit dat ze Nederlands kampioen straatvoetbal zijn geworden.

Sportvrouw 2017

Bij de vrouwen was het een nek aan nekrace tussen Yara van Kerkhof, shorttrack YVZ, Anne van der Bruggen (Jiu-Jitsu) en Kelly Boone, schermclub Den Bosch. 'Het was een close finish', aldus de wethouder die de zus van Yara van Kerkhof, Sanne, feliciteerde en die de prijs voor haar zus in ontvangst nam

Sportman 2017

Genomineerd waren: Ferry Wortman (Sportclub Sushiho) en Frank Postema ( Karting PDB Racing Team). Ferry Wortman is uiteindelijk tot sportman van het jaar gekozen.

Meest Maatschappelijke Sportaanbieder 2017

Zwemvereniging Zoetermeer heeft, voor de allereerste keer, deze prijs als eerste sportaanbieder gepakt en de Zwemvereniging was dan ook apetrots.

Meer berichten