Gemeente krijgt geen geld terug voor onderzoek HOM

Zoetermeer - De initiatiefnemers van het Holland Outlet Mall zijn niet van plan om de kosten die de gemeente heeft gemaakt bij de voorbereidingen en onderzoek naar de haalbaarheid van Holland Outlet Mall (HOM) terug te betalen. Dit hebben zij de gemeente laten weten.

Sinds juli 2015 is de gemeente Zoetermeer samen opgetrokken met de initiatiefnemers om te kijken of Holland Outlet Mall in Zoetermeer zou kunnen komen. Dit leidde tot veel protest van omwonenden en ondernemers. De gemeente liet externe bureau's onderzoeken doen, organiseerde samenspraakbijeenkomsten en deed metingen. In september trok de gemeenteraad echter de stekker uit de plannen en was Holland Outlet Mall definitief van de baan. De gemeenteraad droeg het college op om de gemaakte kosten van ruim 5 ton te verhalen op de initiatiefnemers. Deze hebben nu laten weten dat zij niet van plan zijn om op dit verzoek in te gaan. "Er kan geen misverstanden over bestaan dat zowel de gemeente als de initiatiefnemers deze werkzaamheden voor eigen rekening en risico uitvoerden", aldus de initiatiefnemers van Provast en Woonhart.

De gemeente heeft de raad laten weten het hierbij te laten omdat er geen juridische mogelijkheden zijn om de kosten te verhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden