Thijs Donkersloot, atletiek trainer en coördinator pupillen bij Ilion
Thijs Donkersloot, atletiek trainer en coördinator pupillen bij Ilion (Foto: )

"Veel progressie bij de jeugd"

Nico Mos

Als atletiekvereniging brengt Ilion uit Zoetermeer steeds veel talenten voort. Met de opleiding wordt daar al vroeg veel tijd ingestoken. Werkzaam bij de jeugd, als atletiektrainer en als coördinator pupillen, is Thijs Donkersloot (40) zo'n anderhalf jaar in dienst. Reden genoeg om even te vragen of het hem bevalt.

Zoetermeer - ,,Eigenlijk doordat mijn zoon op een atletiekvereniging wilde en koos voor Ilion ben ik hier in oktober 2016 (ook) aan de slag gegaan (ik ben nu 1,5 jaar actief als trainer en sinds december actief als trainerscoördinator pupillen). Coördinator pupillen doe ik samen met Michen", antwoordt Thijs op de vraag sinds wanneer hij werkzaam is bij Ilion. ,,Trainerscoördinator pupillen houdt onder meer in dat ik zorg dat alle pupillen trainingen soepel verlopen. Dat iedere trainer weet wat ze moeten doen en dat op elke groep voldoende trainers aanwezig zijn. Ik stuur dus (jeugd) trainers aan. We bepalen wat we per training gaan doen d.m.v. een periodeplan en bij evenementen kijken of de groepen – ook bij ziekte- goed bemand zijn. Daarnaast proberen we de trainingen op een hoger plan te krijgen door ook wat lerarentrainingen te doen. Alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen, zeg maar".

Progressie

,,Eigenlijk ga je al heel snel progressie zien. Zeker in het begin kunnen ze nog veel leren. Dan is het allemaal nog redelijk gemakkelijk. Hoe later ze lid worden bij Ilion hoe moeilijker het wordt. Er komen dikwijls veel talenten door bij Ilion, waar deze mooie hal ook heel veel voordeel geeft in vergelijking met atletiekclubs die daar niet over beschikken. Wij kunnen in de wintermaanden nog technisch doorgaan waar andere clubs alleen maar kunnen (hard) lopen. Naast het coördinatorschap geef ik zelf ook gewoon trainingen. Dat vind ik ook erg leuk en is eigenlijk mijn voornaamste taak".

Meer berichten