Deze kinderen kwam de fotograaf 's avonds tegen in Buurttuin Zoete Aarde. Opa Herman was met ze mee om de groentenplanten in de schoolmoestuintjes wat extra water te geven. Foto: Simone Langeveld
Deze kinderen kwam de fotograaf 's avonds tegen in Buurttuin Zoete Aarde. Opa Herman was met ze mee om de groentenplanten in de schoolmoestuintjes wat extra water te geven. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Groeten uit het groen 50 dingen om te DOEN

Iedere week in Streekblad een groen bericht. Deze week een bijdrage van graag buiten-bezig-maar-wie-eigenlijk-niet-mens Simone Langeveld.
Zoetermeer - Water geven aan de plantjes op je schooltuin. Check, doen. Het is heerlijk zonnig maar alle boeren in Zuid Holland kun je er over horen. Het is droog. Er valt geen spatje regen. De 'zoete aarde' in de buurttuin in de Leyens is keihard en dat geld ook menig voor grasveldje in de buurt. Die '50 dingen' komen van een soort strippenkaart van de stichting Naar Buiten. 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde. Een van die vijftig dingen die ik echt wel gedaan heb voor ik 12 was: 'door een golf duiken'. Wat dacht je van 'fluiten op een grasspriet,' check, 'Een zandkasteel maken' check. Ach joh, ik heb alles gedaan, gelukkig, ik ben ook al veel ouder dan 12.
Laatst was er open avond in Buurttuin Zoete aarde en we deelden de 50 Dingen uit als beloning aan iedereen die zijn bijenspeurtocht weer inleverde met de oplossing netjes ingevuld. Het was een watervlugge jongen die snel een 50 Dingen-ding gezien had: 'Slootje springen'. Even later… check, afgevinkt. Nog heel even later... De moeder van deze jongen staat bij het slootje met een hark in de bagger te vissen naar zijn splinternieuwe Birckenstock-slipper. Beet! Check van haar lijstje afgevinkt.

Meer berichten