Leerlingen ONC Clauslaan rennen voor Child of Uganda
Leerlingen ONC Clauslaan rennen voor Child of Uganda (Foto: ONC Clauslaan)

Leerlingen ONC Clauslaan rennen 3000 euro bij elkaar voor Child of Uganda

Alle eersteklassers van Oranje Nassau College Clauslaan hebben op donderdag 5 juli deelgenomen aan een door de school georganiseerde sponsorloop. Hiermee hebben zij
€ 3.095,95 opgehaald voor de stichting Child of Uganda. Direct na afloop van de sponsorloop is de cheque, met hierop het bedrag, overhandigd aan de heer W. Hendriks van de stichting.

Aan het begin van het schooljaar is Hendriks op het ONC geweest om te vertellen over wat de stichting allemaal doet. Zijn verhaal heeft diepe indruk gemaakt op de leerlingen. Ze waren dan ook erg enthousiast om zo veel mogelijk geld in te zamelen bij familie, vrienden, buren en bekenden. Als tegenprestatie hebben ze op 5 juli een parcours van 5 km afgelegd, waarbij ze ook nog verschillende opdrachten moesten uitvoeren.

De stichting Child of Uganda zorgt op kleine en persoonlijke schaal voor wees- en straatkinderen in Uganda. De medewerkers geven onderwijs, medische hulp en voedsel. Ook leren zij dorpsgemeenschappen op een gezonde manier duurzaam voor zichzelf te zorgen. Kijk voor meer informatie op: www.childofuganda.org.

Meer berichten