Ruud Steggerda kijkt uit naar een zonovergoten Culinair Zoetermeer. Foto: Ronald Stam
Ruud Steggerda kijkt uit naar een zonovergoten Culinair Zoetermeer. Foto: Ronald Stam (Foto: )

Ruud Steggerda: "Aan het culinaire concept tornen wij niet"

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - In het verleden moest er ten burele van Floravontuur Promotie Zoetermeer nog weleens een schietgebedje voor mooi weer tijdens Bodega Norton Culinair Zoetermeer worden gehouden. Dat is dit jaar niet nodig. Alle weersvoorspellingen laten uitbundige zonnetjes zien. Floravontuur-directeur Ruud Steggerda is dan ook een gelukkig man.

Neemt niet weg dat er nog heel veel gedaan moet worden voor het culinaire festival vrijdag kan losbarsten. Vlak na het interview, gaat Ruud maar weer eens bellen over de laatste vergunningen en over de omleidingsroute van de gemeente die op het festivalterrein eindigt. "Dat zorgt voor onduidelijkheden", aldus Steggerda. "Vergunningen zijn altijd een heikel punt. Niet alle omwonenden vinden de activiteiten op de Markt leuk. De burgemeester is onlangs op zijn vingers getikt omdat vergunningen te laat in het Streekblad werden gepubliceerd. Tegelijkertijd moeten zoveel partijen zoals politie en brandweer er wat van vinden."

"Er is een aantal veranderingen. De opvallendste is wel de plek van het podium. Die was voorheen op de Dobbe terwijl je daar juist sfeervolle terrassen kan realiseren", vertelt Ruud Steggerda. "Ook zijn we afgestapt van de papieren flora's. We hebben nu breekmunten als betaalmiddel. Dat is handiger en sneller bij de kassa en het minst foutgevoelig. En er komt een nieuwe bar van hoofdsponsor Norton." Culinair Zoetermeer belooft meer dan ooit een Zoetermeers feestje te worden. Zo waren de artiesten op vrijdag al sinds een paar jaar aanstormend Zoetermeers talent. Op zaterdag is het muziekthema Local Heroes met bands uit Zoetermeer en de regio. Op zondag is samenwerking gezocht met Fascinating Jazz van Gerhard ten Hoopen. "De jazz past perfect bij het Culinair-sfeertje waarbij men onder het genot van een hapje en een drankje bijpraat met vrienden of collega's", zegt Ruud. De culinaire sterren zijn stuk voor stuk oude bekenden. Restaurants die de afgelopen jaren ook meededen. "De nieuwe restaurants in Cadenza zijn nog aan het opstarten dus voor hen komt Culinair te vroeg." Ruud Steggerda gaat vaak kijken bij andere festivals. "In Leiden haal je je eten op en ga je op het centrale terras zitten. Dat willen wij dus zeker niet. Aan het culinaire concept zullen wij niet snel tornen. Je bent te gast bij de restaurants en krijgt de gerechten op servies uitgeserveerd. Foodtrucks zullen hier dan ook niet komen."

Culinair Zoetermeer is van 6 tot 8 juli op de Markt. De optredens duren tot 0.00 uur. De keukens zijn vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur open en zondag tot 22.00 uur. De bar sluit om 23.45 uur. Meer info op www.culinairzoetermeer.nl

Meer berichten