Expositie naschoolse kunstworkshops
Expositie naschoolse kunstworkshops (Foto: Linda Galle)

Expositie Kinderkunst op IKC de Waterlelie

Zoetermeer - Op IKC de Waterlelie konden leerlingen gedurende 6 weken deelnemen aan de naschoolse kunstworkshops. Deze workshops werden gegeven door twee enthousiaste leerkrachten van de school. De kinderen konden zich inschrijven voor twee keer drie gratis workshops.

Tijdens elke workshop stond een kunstenaar of ambacht centraal. De kinderen hebben in de stijl van Picasso en Mondriaan gewerkt. Er werd geëxperimenteerd met de technieken weven, vlechten, gipswerk en mono print. Elke woensdagmiddag ontstonden hierdoor fraaie kunstwerken.

De naschoolse kunstworkshops werden afgesloten met een heuse expositie. De ouders, opa's en oma's werden uitgenodigd om naar het uitgestalde werk te kijken. Een leerling mocht het lint doorknippen en hierbij was de expositie geopend. De gemaakte kunstwerken stonden netjes uitgestald op de tafels met de beschrijving van de stijl ter informatie. Onder het genot van een fris "Hippiedrankje" werd het werk trots door de kinderen getoond.

IKC de Waterlelie is een gezonde school. De school vindt het belangrijk kinderen na schooltijd een rijk aanbod te bieden in de vorm van verschillende activiteiten. Uit de reacties van de kinderen en ouders kunnen we constateren dat we volgend jaar weer workshops starten.

Foto/PR: Linda Galle

Meer berichten