Talenten en Vrienden van CKC & partners tijdens de talentenpresentatie op 28 juni
Talenten en Vrienden van CKC & partners tijdens de talentenpresentatie op 28 juni (Foto: Marco Zwinkels)

Vrienden van CKC schenken €1500,- aan Talententraject

Stichting Vrienden van CKC reikte afgelopen donderdag 28 juni een cheque ter waarde van €1500,- uit aan Joep Annegarn, adjunct directeur van CKC & partners, ten behoeve van het Talententraject. Met deze financiële bijdrage maken zij mede het Talententraject mogelijk.

De stichting stelt zich als doel om talenten bij CKC & partners optimale ontwikkelingskansen te bieden. Hoe meer mensen zich aansluiten bij de Vrienden, des te meer talenten extra ondersteuning kunnen krijgen. Voorafgaand aan de uitreiking presenteerden alle talenten zich voor familie, vrienden en docenten.

De stichting stelt zich als doel om talenten bij CKC & partners optimale ontwikkelingskansen te bieden. Hoe meer mensen zich aansluiten bij de Vrienden, des te meer talenten extra ondersteuning kunnen krijgen. Voorafgaand aan de uitreiking presenteerden alle talenten zich voor familie, vrienden en docenten.

De Vrienden van CKC en CKC & partners bieden leerlingen in het Talententraject een springplank naar ongekende hoogtes. Het talententraject is een leertraject waarin een leerling de kans krijgt het optimale uit zijn/haar talent te halen door ze geheel kosteloos extra begeleiding, aanvullende lessen en/of extra lestijd te geven. CKC & partners stelt verschillende podia beschikbaar voor deze talenten, zowel de Theaterzaal van CKC & partners als daarbuiten. De talenten worden door docenten gescout. Ze worden beoordeeld op hun motivatie, passie, fysieke geschiktheid en ten slotte hun ontwikkelbaarheid. Zo hebben er talenten meegedaan aan het HKZ-CKC Muziekconcours dit jaar, maakten zij deel uit van de opening van Het Forum en worden ze regelmatig gevraagd voor Zoetermeerse festiviteiten.

Vrienden zijn de sleutel tot extra mogelijkheden binnen het Talententraject en maken met hun steun onze ambitieuze, experimentele en innovatieve plannen voor de komende jaren mede mogelijk. Ook vriend worden? Stuur een email naar Alcuin Olthof (secretaris) via vrienden@ckc-zoetermeer.nl voor meer informatie.

--- einde persbericht ---

CKC & partners
CKC & partners is uniek in haar soort. De stichting werkt in opdracht van de gemeente en het onderwijs en biedt particulieren een ruim aanbod van meer dan 250 activiteiten. Je vindt ze allemaal terug in onze brochure. Ons doel is zoveel mogelijk inwoners van Zoetermeer in aanraking te laten komen met kunst en cultuur en dat doen we samen met onze 60 huispartners.

We willen mensen raken en persoonlijke ontwikkeling ondersteunen. Of ze nu op zoek zijn naar verdieping, vernieuwing, of in groepsverband met hun passie bezig willen zijn. Een aantrekkelijk en divers aanbod van cultuureducatie en amateurkunstbeoefening voor Zoetermeer en directe omgeving voor alle leeftijden vinden we belangrijk.

Binnen Zoetermeer werken we samen met culturele partijen als de Bibliotheek Zoetermeer, het Stadstheater, het Forum, het Stadsmuseum, Cultuurpodium Boerderij, Terra Art Projects en Floravontuur Promotie Zoetermeer. Ook groeit het aantal samenwerkingen met maatschappelijke partners op het gebied van zorg en welzijn. Hier bereiken we zo’n 7.000 mensen per jaar mee. Via het programma ‘Cultuur op School’, waarin we samenwerken met de Zoetermeerse scholen, worden jaarlijks meer dan 20.000 kinderen bereikt. Daar zijn we trots op!

Met het besluit van de gemeente om ook amateurtheatergezelschappen een plek te geven binnen het gebouw hebben we ons verder ontwikkeld naar een culturele faciliteit waar naast een breed cursusaanbod ook amateurkunst nadrukkelijk een thuis heeft. Middels de verbouwing kunnen we het gebouw nu met recht ‘Het Huis van de Zoetermeerse Amateurkunst’ noemen.

Contact

Adresgegevens Leidsewallen 80 / hoek Osylaan, Zoetermeer (wijk 22)

Meer informatie Natasja Vermond / marketing, verkoop & communicatie

nvermond@ckc-zoetermeer.nl

079 - 316 14 50

Bron foto                         Marco Zwinkels

Meer berichten