Met het project 2B-Home-Samen hoopt 2B-Home een bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van eenzaamheid.
Met het project 2B-Home-Samen hoopt 2B-Home een bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van eenzaamheid.

Eenzaamheid bestrijden door nieuw project 2B-Samen

Op maandag 4 juni start 2B-Home Event Centre in Zoetermeer met "project 2B-Samen". Dit project is opgezet om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Vanaf maandag 4 juni is deze doelgroep van harte welkom op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Zoetermeer - Eenzaamheid is een groot en complex probleem. 43 procent van de volwassen bevolking ervaart dit gevoel regelmatig en bij 10 procent is sprake van sterke eenzaamheid. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen, het ervaren van een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Vooral onder ouderen is de eenzaamheid groot. Van de 75- plussers heeft 54 procent gevoelens van eenzaamheid, en 11 procent voelt zich sterk eenzaam. Anno 2018 hebben we het over ruim 700.000 eenzame ouderen. In 2030 kunnen dit er 1,1 miljoen zijn volgens onderzoek van Rijksoverheid.

Deze verwachtte toename is zorgwekkend en om die reden heeft 2B-Home Event Centre project Samen geïnitieerd. Zij hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van de eenzaamheid. In de maanden juni en juli is inloop gratis voor alle geïnteresseerde eenzame ouderen, vanaf augustus bedragen de kosten € 25,00 per maand voor onbeperkte deelname in combinatie met onbeperkt koffie, thee en water met een lekkernij.

Tijdens het inloopmoment wordt de bezoeker hartelijk ontvangen en wordt er een heerlijke kop koffie of thee ingeschonken, staat er schaal met koekjes te wachten, wordt er tijd gemaakt voor een "praatje" en kunnen de aanwezigen gezellig een spelletje doen om zo de eerste contacten onderling te leggen!

2B-Home is van plan om het project verder uit te breiden naar andere dagen wanneer het animo hoog blijkt. Ook staan er maandelijks workshops op de planning zoals bijvoorbeeld bloemschikken, paaslunch en oliebollenmiddag.

Meedoen

Herken je de eenzaamheid of ken je iemand waarvoor dit initiatief een eerste stap is naar gezellig samen zijn? 2B-Home heet geïnteresseerden van harte welkom! Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur staan wij klaar met een luisterend oor en een heerlijk drankje bij 2B-Home Event Centre aan de Dr. J.W. Paltelaan 103, 2712 PT in Zoetermeer. We kijken uit naar uw/jouw komst! Meer informatie is te vinden op www.2B-Home.nl/2B-samen

Meer berichten