Open middag brandweerkazerne

Zoetermeer - Woensdagmiddag 9 mei 2018: Ondanks, of misschien wel dankzij het prachtige zomereer bezochten ruim 2000 bezoekers de open middag van de brandweerkazerne Oosterheem aan de Olof Palmelaan in Zoetermeer.

Al ruim voor de opening om 13.00 uur stonden bezoekers te wachten om naar binnen te gaan. Om precies 13.00 uur reikte burgemeester Aptroot aan de eerste 20 bezoekers een gratis rookmelder uit. Tot 16.00 uur kon iedereen een kijkje nemen in en rond de brandweerkazerne. Het was een drukte van belang en de vele kinderen konden hun hart ophalen. Brandweervoertuigen waren opgesteld en ook de brandweermotor was aanwezig. De kinderen konden hun energie kwijt op het springkussen en hun blusvaardigheden testen bij de spuithuisjes.


Ook kon men zelf een vlam in de pan op een veilige manier blussen en werd gedemonstreerd wat er gebeurt als je een vlam in de pan met water wil blussen. Bij de miniwoning en infostand werd uitleg gegeven over brandveiligheid in en rond de eigen woning. Het team Brandonderzoek was aanwezig om te vertellen wat zij in de praktijk aantreffen na een brand en om meer te vertellen over oorzaken van brand.

In de selfiehoek werden de mooiste foto's gemaakt met name door de kinderen! De leukste foto wint een goodybag en onder de deelnemers boven de 18 jaar wordt een dagje meelopen met de brandweerploeg verloot. Op 1 juni worden de winnaars via de facebookpagina van kazerne Oosterheem kenbaar gemaakt.

De Nederlandse Brandwondenstichting was aanwezig met een stand en heeft die middag ruim 30 nieuwe collectanten kunnen noteren!  Stichting Historisch Brandweermaterieel was aanwezig met twee brandweervoertuigen van vroeger tijden en een kraam met speelgoed. Voor het eerst kon iedereen ook een kijkje binnen in de kazerne nemen. De woonkamer, keuken, kantoren en slaapverdieping trokken dan ook veel bekijks.

Al met al een geslaagde middag!

Meer berichten