Logo streekbladzoetermeer.nl


Wethouder Margreet van Driel steekt de handen uit de mouwen bij de kick off van de huttenbouwweek.
Wethouder Margreet van Driel steekt de handen uit de mouwen bij de kick off van de huttenbouwweek.

Feestelijk kick off Huttenbouwweek

Zoetermeer - Afgelopen dinsdag was de feestelijke kick off van de Huttenbouwweek door wethouder Margreet van Driel. Samen met een aantal kinderen timmerde zij een bord op het eerste hutje. Komende zomervakantie wordt de eerste Huttenbouweek van Zoetermeer georganiseerd, van 13 tot en met 17 augustus 2018, midden in de wijk Seghwaert. Kinderen van 8 /m 12 jaar kunnen hier aan deelnemen.

De huttenbouwweek is een week lang hutten bouwen van pallets in de ochtend, een lunch en 's middags een gaaf spelprogramma, sport en creatieve workshops. Als locatie is een centrale plek midden in de wijk Seghwaert gekozen. De huttenbouwweek is misschien nieuw in Zoetermeer, YMCA organiseert al vele jaren maandelijkse activiteiten, zomerkampen en een huttenbouw voor de jeugd in de regio. Voor de organisatie van deze huttenbouwweek is een unieke samenwerking ontstaan tussen YMCA Zoetermeer, MOOI Welzijn, Seghwaert op Dreef en KERN Kinderopvang. Iedere partij draagt een steentje bij om er een geweldig feest van te maken.

Heb je zin in een mooie belevenis in de zomervakantie? De deelnameprijs is € 35,- voor de gehele week. Deelnemers met Zoetermeerpas krijgen € 15,- korting. Daarnaast kunnen zij het resterende bedrag betalen met de cheques 9 tot en met 13. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar de website: https://ymcazoetermeer.nl/huttenbouw. Uiteraard wordt er nog hard gewerkt aan de organisatie.

Om de huttenbouwweek tot een succes te maken zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Voor diverse taken zijn vrijwilligers hard nodig: op- en afbouw van het terrein, begeleiden van groepjes kinderen tijdens het timmeren en de activiteiten, EHBO, voorbereiden en begeleiden van lunch etc. We vragen daarbij een minimale inzet van 2 dagen gedurende de week. Het vrijwilligersteam wordt vooraf gecoacht en vanzelfsprekend begeleid. Voor meer info: https://ymcazoetermeer.nl/huttenbouw/aanmelden-vrijwilliger

4 reacties
Meer berichten

Shopbox