Wethouder Paalvast en Kuiper starten met de sloop van het Stadhuis. Foto Ronald Stam
Wethouder Paalvast en Kuiper starten met de sloop van het Stadhuis. Foto Ronald Stam

Stadhuis aan de Markt gaat tegen de vlakte

Zoetermeer - Wethouder Taco Kuiper en wethouder Robin Paalvast hebben deze week met een grote kraan de eerste sloophandeling van het oude Stadhuis aan de Markt 10. Dit was de eerste sloopactiviteit aan de buitenzijde van het gebouw.

Het pand is overbodig geworden nu het hele ambtenarenkorps is verkast naar het Stadhuis Forum aan het Stadhuisplein. De sloop van het oude Stadhuis gaat tot eind juli duren. In het pand zit ook een beperkte hoeveelheid asbest. Dit zal door een gespecialiseerd team aan de hand van het veiligheidsplan worden afgevoerd.

Voor het terrein aan de Markt liggen in principe alle plannen nog open. De gemeente heeft het idee om hier woningen met daaronder voorzieningen te realiseren maar dit plan zit nog in een samenspraaktraject.

"De Zoetermeerders kunnen meebeslissen wat er precies gaat komen", laat de woordvoerder van de gemeente weten. Aanstaande dinsdag 15 mei is er op 19.30 uur weer een bijeenkomst in het parochiehuis de Kapelaan in de Dorpsstraat. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten. Wie wil meepraten kan zich aanmelden via doemee.zoetermeer.nl.

In principe ligt alles nog open en hangen de plannen af van wat er uit het samenspraaktraject komt en wat de inwoners voor deze locatie willen. Daarna wordt het plan aanbesteed. Er is dus ook nog geen aannemer die het plan gaat uitvoeren.

Meer berichten