Links Rob en rechts  Johan Korpel nieuw bij Birds
Links Rob en rechts Johan Korpel nieuw bij Birds (Foto: Nico Mos)

Nieuwe coach voor de Birds

Johan Korpel, de nieuwe coach van Birds, staat samen met zijn broer en assistent Rob te popelen om aan een nieuw softbalseizoen te beginnen. De voorbereiding zit erop en de dames zijn volgens de heren klaar voor een uitdagende competitie.

Zoetermeer - ,, Wij zijn in dienst van de Blue Angels organisatie en door hen gestald als coaches bij de Birds. Onder meer vanwege mijn capaciteiten als prestatiecoach en omdat ik met jeugdige talentvolle speelsters kan werken. Bij Birds zit veruit het meeste talent", antwoordt Johan Korpel op de vraag waarom hij is neergestreken bij Birds. Johan is in het dagelijkse leven vrachtwagenchauffeur. ,,Kijk, binnen de Blue Angels hebben wij gradaties gemaakt en de Birds heeft potentie om zich te richten op de Golden League. De Golden League wordt volgend jaar uitgebreid van zes naar acht teams, dus komt er dit jaar een versterkte promotie."

Vanuit de Blue Angels organisatie waarbij Birds is aangesloten is het de wens om het team nog verder te krijgen. "Het is een cliché maar het is voor ons een uitdaging om hiervoor coach te zijn", zegt Korpel. "De dames van Birds spelen momenteel Silver League, dat is het op één na hoogste niveau in de competitie. Ons doel is om te zorgen dat de dames volgend jaar in het hoogste niveau kunnen gaan spelen. Ik speel altijd om te winnen en haat verliezen. We zullen de druk, bij de speelsters, niet te hoog leggen maar er moet wel worden gepresteerd want er is in dit team potentie aanwezig." De nieuwe coach is heel enthousiast over het team en zijn werk. "Er gaat voor mij en de meiden heel veel vrije tijd in zitten, maar de dames pikken het snel op en als zij het geloof hebben in eigen kunnen, gaat hier iets moois gebeuren".

Meer berichten