Spulletjes verkopen op de vrijmarkt
Spulletjes verkopen op de vrijmarkt

Programma Koningsdag Zoetermeer 2018

Programma Koningsdag 2018 Zoetermeer 

Vrijmarkt

Spullen verkopen door particulieren.

Marktplein, Dobbepad, Marseillepad, Leidsewallen en Westelijke Dorpsstraat (tot apotheek).

8.00 tot 16.30 uur

Koningsontbijt

Lionsclub Soetermare en Piëzo verzorgen een ontbijt. Opgeven via 06-27879838.

Stadhuisplein

9.00 tot 10.00 uur

Aubade

Zingen Wilhelmus,

Stadhuisplein

9.30 uur.

Kinderspelen

Gratis kinderactitiveiten voor kinderen van 8 - 13 jaar. Kinderspelen (scouting), Circusspeelplaats (Nevermind), Levende poppenkast (NME), Meezeilen met ZWV Noord AA, diverse demonstraties reddingsbrigade.

Dobbe eiland

11.00 - 16.30 uur.

Oranjekoor

Het Oranjekoor treedt op in diverse verzorgingshuizen.

11.00 uur.

Ballonnen

Ballonnen worden opgelaten

Dobbe eiland

15.00 uur

Ponyritten

Kinderen tot 12 jaar kunnen ponyrijden

Nicolaasplein

11.00 tot 16.00 uur

Prinsessen

Prinsessenmodeshow (leeftijd 2 - 8 jaar)

podium Nicolaasplein.

13.00 tot 14.00 uur

Ballonnen

Welke ballon komt het verste

podium Nicolaasplein

14.00 uur

Stadsboerderij en schooltuin

Kinderen kunnen dieren aaien en knutselen

Nicolaasplein

10.00 tot 16.00 uur

Peuter- en kleuters

Door Kern Kinderopvang o.a. schminken, grote puzzels maken, knutselen en spelletjes

Nicolaasplein

10.00 tot 16.00 uur

Kinderen

Kinderspeelpark, skelterbaan en speelattributen op grasveld, treintje rijdt, KitzArt maken van een muziekstok

Nicolaasplein

10.00 tot 16.00 uur

Clown Margje

Optreden clown Margje

Nicolaasplein

10.00 tot 12.00 uur

Voorstelling

Clown Margje treedt op

Nicolaasplein

12.00 tot 13.00 uur

Stadsmuseum

Kijk naar de tentoonstellingen in het Stadsmuseum

Dorpsstraat 7

10.00 tot 17.00 uur

Just for fun

Popkoor Just for Fun treedt op.

Westelijke Dorpsstraat

11.00 tot 16.00 uur

Kap Nâh

Dweilband Kap Nâh speelt muziek

Rondgang langs alle locaties

11.00 tot 14.00 uur

Muziek

Jong Talent laat zich horen, programma door CKC&Partners

Park Palenstein

12.00 tot 16.00 uur

Megarun en Multibattle slingerball

Strijd in de Megarun en Multibattle slingerball arena

Park Palenstein

12.00 tot 16.00 uur

Oranjemarkt

Veel kraampjes met spulletjes

Dorpsstraat

10.00 tot 16.00 uur

Braderie

Winkeliers Stadshart verkopen aantrekkelijke producten tijdens de Oranjebraderie.

Stadshart

10.00 tot 17.00 uur

Taptoe

Rabobank Taptoe. Organisatie: Harpe Davids

Markt

19.45 tot 22.30 uur.

Talent in Park Palenstein

Tijdens Koningsdag is er op muzikaal gebied veel te beleven. Ook jong talent is van de partij. Zij treden op in het open lucht theater in Park Palenstein.

Zoetermeer - In samenwerking met Oranjestichting Zoetermeer, Guitarmate, Studio Ligthart en het Erasmus College organiseert CKC & partners deze dag vanaf 12.00 uur een muzikaal programma met jonge talenten.

Park Palenstein is deze dag speciaal ingericht met een podium voor het jong talent van Zoetermeer. Verschillende bands en solisten zullen hier spelen. Daarnaast zijn hier nog andere gratis vermakelijke activiteiten te beleven, zoals een Megarun waar vooral jongeren van zullen genieten. Voor ieder wat wils! 
De volledige muzikale programmering van Koningsdag 2018 in Park Palenstein: Verschillende bands van Guitarmate, Muziekconcours finalisten Overruled en Lotte Veldman van CKC & partners, Brisk van Studio Lighthart en Rockababes van het Erasmus College. De tijden zijn als volgt:

· 12:00-13:30 uur: Guitarmate

· 13:30-14:30 uur: CKC&partners

· 14:30-15:30 uur: Studio Ligthart

· 15:30-16:00 uur: Erasmus College

Zoals elk jaar is dit een gratis toegankelijk evenement. De Oranjestichting Zoetermeer zet zich in om jaarlijks een bruisende Koningsdag te organiseren met veel gratis toegankelijke activiteiten.

Dit jaar verzorgt CKC & partners de programmering in Park Palenstein. Kom langs en geniet van de kwaliteiten van deze jonge muzikale talenten waarvan we ongetwijfeld nog veel zullen horen.

Spectaculaire hindernisbaan voor tieners in Park Palenstein

In Park Palenstein (bij het CKC) heeft de Oranjestichting vanaf 11.00 uur voor de oudere jeugd twee geweldige sportieve evenementen klaar staan.

Zoetermeer - Hindernisbaan de Megarun is ongetwijfeld de meest spectaculaire hindernisbaan voor jong en oud! Op deze superbaan kun je met twee tegelijk racen wie het snelst is. De wedstrijd wordt in tegengestelde richting gespeeld . De achtvorm zorgt er hierbij voor dat deelnemers over een afstand van meer dan 50 meter door de baan zullen stormen! Ook voor de toeschouwers een spectaculair gezicht. Je kunt natuurlijk ook met twee groepen een estafetterun doen.

Ook staat Slingerball Arena een echte wipe out attractie, waar de deelnemers op een verhoogd plateau staan om met een grote slingerbal elkaar van de verhoging af te gooien. Vier personen kunnen tegelijkertijd aan deze battle meedoen in deze spannende attractie. Dus kom meedoen en kijken wie het langst blijft staan.

Scouts dagen je uit op Koningsdag

Zoetermeer – Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om de gemeente en de Oranjestichting te helpen om van Koningsdag een bijzonder feest te maken. Op vrijdag 27 april begeleiden de scouts onder andere allerlei sport- en spelactiviteiten rondom het Dobbe eiland.

Het koninklijk huis heeft een bijzondere band met scouting. Zo is Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de beschermvrouwe van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland. Ze ziet dat Scouting de creativiteit van kinderen prikkelt, ze meer zelfvertrouwen geeft en hun sociale talenten versterkt. Bovendien genieten ze er met volle teugen van.

'Laat je uitdagen!' is de slogan van Scouting Nederland.

Ben je jong en sportief en houd je van spannende survival- en outdoor activiteiten? Grote kampvuren? Spannende spellen? Avontuurlijke tochten? Zelf varen met je boot? Bij Scouting kan het allemaal… en nog veel meer! Scouting staat voor uitdaging en avontuur. Maar vooral ook voor heel veel plezier maken met je vrienden. Meer informatie over Scouting Zoetermeer is te vinden op www.scoutingzoetermeer.nl.

Durf jij het ook aan, kom dan vrijdag 27 april tussen 11.00 en 16.30 uur langs op het Dobbe eiland en maak op een feestelijke en uitdagende manier kennis met de scouting.

Maak yarn wrapped stick bij KitzArt

Zoetermeer - Op 27 april is er altijd wat te doen in Zoetermeer, voor jong én oud. De voorbereiding is al maanden vooraf begonnen en op de dag zelf is er voor dag en dauw volop activiteit.

KitzArt is voor het derde jaar achtereen actief tijdens Koningsdag. Samen met andere ondernemers en vrijwilligers wordt er gezorgd dat de kinderen van Zoetermeer zich niet hoeven te vervelen. Zo is er een heuse modeshow, een draaimolen en de mogelijkheid om creatief bezig te zijn.

Schilderen als Mondriaan (2016), een kroon plakken en kleuren (2017) en dit jaar maken we een 'yarn wrapped stick' ofwel een stok of tak omwikkeld met wol waar we ook nog mooie belletjes aan hangen.

Koningsdag is voor KitzArt een dag van ontspanning en gezelligheid. Ondanks de drukte is er tijd voor een praatje met de ouders. Snel tussendoor een hapje oranje tompouce en een kopje koffie om snel weer de kinderen te helpen bij het maken van een leuk kunstwerkje.

Niks leuker als de kinderen trots laten zien aan hun ouders wat ze hebben gemaakt.

Zoetermeerse prinsen en prinsessen op de catwalk

Wat is er leuker om je te verkleden. En nog leuker is het om op Koningsdag door het leven te gaan als een echte prins of prinses. Veel kinderen trekken hun prinsessenjurk of prinsenpak uit de kast. De Oranjestichting kiest elkaar jaar het mooiste kind.

Zoetermeer - Op Koningsdag kunnen alle prinsen en prinsessen van Zoetermeer tot en met 8 jaar laten zien dat ze echt de allermooiste van Zoetermeer zijn.

Op het podium aan de Westelijke Dorpsstraat, tegenover het Stadsmuseum, vindt een modeshow plaats waar alle prinsen en prinsessen van Zoetermeer aan kunnen deelnemen. 
De modeshow start om 13.00 uur. Aan de prinsen en prinsessen wordt gevraagd om samen met hun hofhouding een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. 
De prinsen en prinsessen kunnen zich tot en met dinsdag 24 april 2018 aanmelden voor de modeshow via de mail marijke@zo-oranje.nl. Aanmelden kan ook op Koningsdag om 12.30 uur bij de organisatie op het Nicolaasplein.

Jury 
Vervolgens wacht er een moeilijke taak voor een deskundige jury . Vaak na lang overleg bepaalt de jury wie de mooiste prins of prinses van Zoetermeer is. De drie mooiste prinsen of prinsessen krijgen een prijs. Maar Koningsdag is natuurlijk wel feest dus geen enkel prinsje of prinsesje gaat met lege handen naar huis.

Koningsontbijt

Zoetermeer - Koningsdag start na de aubade door burgemeester Aptroot met het Koningsontbijt door Lionsclub Soetermare. Met het ontbijt willen de dames geld inzamelen voor het goede doel. Dat is dit jaar Stichting ALSopdeweg. Deze stichting verzorgt snel hulpmiddelen voor mensen met ALS zoals een ipad voor een spraak-app, een sta-op stoel, een tillift, een Zoom - een rolstoel met grote wielen voor het strand -, of een duofiets die elektrisch wordt ondersteund. De patiënten ontvangen dit gratis en zonder wachttijd.

De terrassen op het Stadhuisplein worden van 9:00 tot 11:00 uur beschikbaar gesteld en de horeca-ondernemers zorgen voor de koffie en thee. Het ontbijtje uit de kraam op het plein wordt door o.a. de burgemeester uitgereikt.Ontbijtkaarten kopen kan via www.soetermare.nl of via 06-27879838. Een ontbijt kost 7,50 euro.

Lekker verkopen maar hou je wel aan de spelregels van de vrijmarkt

Het is een oerhollandse traditie. Op koningsdag ruimt iedereen de zolder, schuur of garage op en krijgen overtollig spulletjes een nieuw leven bij een nieuwe eigenaar. Dat is prima maar er zijn wel een aantal regeltjes om alles goed te laten verlopen.

Zoetermeer -Er zijn geen kramen of partytenten op de vrijmarkt toegestaan. U mag wel gebruik maken van stoelen en een tafeltje om de spullen op uit te stallen.

De vrijmarkt is alleen toegestaan op de volgende locaties: De parkeerplaatsen en stoepen op het Marktplein. Het Marseillepad alleen na de warenmarkt en op de stoep. Langs het fiets/voetpad van het Dobbepad (Markt - Vlamingstraat)Vlamingstraat, westelijke Dorpsstraat op de stoep en achter de pilonnen. Leidsewallen alleen op de stoepen.

Op last van de Brandweer moeten alle fietspaden, bruggetjes en straten voor de hulpdiensten toegankelijk blijven. Dus geen kleedjes, tafels, dozen, borden, spullen enzovoort op de fietspaden, straten en bruggetjes zetten.

Geen commerciële verkoop. Handelaren of wat daar op lijkt worden verwijderd!

Iedereen is verplicht de niet verkochte spullen na afloop mee naar huis te nemen of in te leveren bij het milieu eiland op de Markt.

Uw vrijmarktplaats dient schoon achtergelaten te worden. U dient uw afval zelf mee te nemen. Er staan containers op de Markt en in de Dorpsstraat om afval gescheiden aan te bieden. Er wordt gecontroleerd.

Het is verboden de volgende voorwerpen/producten te verkopen: 
alcohol, wapens, verdovende middelen, porno en etenswaren. Het is verboden om koffie/thee, fris en overige dranken te verkopen. Onder de vlag van de Oranjestichting zijn verkooppunten ingericht voor eten en drinken. Onder andere met de opbrengst hiervan is de Oranjestichting in staat om hun activiteiten gratis aan te bieden.

Het in werking hebben van geluidsversterkende apparatuur is niet toegestaan.

Er mogen alleen auto's op de Markt komen, zolang de veiligheid dat toelaat, om de spullen uit te laden en na afloop de overgebleven spullen in te laden. In die tussentijd dient u de auto ergens anders te parkeren. Tijdelijk parkeren of de auto onbeheerd achterlaten op het vrijmarkt terrein is niet toegestaan. Hiervoor zullen parkeerboetes worden uitgeschreven.

Om de veiligheid tijdens de vrijmarkt te garanderen wijst de organisatie u erop dat aanwijzingen van de organisatie, verkeersregelaars, team Handhaving en de politie direct moeten worden opgevolgd.

De organisatie wenst u een zonnige, gezellige en feestelijke Koningsdag toe.

Afbreekbare ballonnen

Op Koningsdag wordt de traditionele ballonnenwedstrijd georganiseerd. Het oplaten van plastic ballonnen ligt vanwege de vervuiling onder druk. De Oranjestichting maakt echter niet van plastic gebruik maar zorgt voor afbreekbare ballonnen en touwtjes zodat de ballonnen niet zorgen voor vervuiling.

Zoetermeer - In Zoetermeer gaan maar liefst twee keer feestelijke oranje ballonnen het luchtruim in. Om 14.00 uur wordt op de Westelijke Dorpsstraat het startsein gegeven voor het oplaten van de ballonnen.Om 15.00 uur worden op het Dobbe-eiland de ballonnen losgelaten. Altijd een vrolijk en feestelijk gezicht.

De ballonnenwedstrijd is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Vergeet niet je naam, leeftijd en emailadres op je kaart te zetten anders kan de Oranje- 
stichting je niet uitnodigen voor de prijsuitreiking als je gewonnen hebt.

Binnen twee weken moeten de retourkaarten weer binnen zijn, waarbij de verschillende afstanden goed zijn voor een prijs, voor zowel de deelnemers als voor de vinder die de kaart heeft teruggestuurd.

De ballonnen worden opgeblazen met helium en binnen een tent gehouden (anders ontsnappen ze nog voor het startsein wordt gegeven). Tien minuten van te voren worden de ballonnen uitgedeeld aan de kinderen met kaartjes.

Dus kom op tijd naar het Dobbe-eiland of de Westelijke Dorpsstraat bij het prinsen- en prinsessenpodium en laat je ballon de lucht in gaan. En wie weet komt jouw ballon wel heel ver weg.

De ballonnen worden gratis door de Oranjestichting Zoetermeer verstrekt.

Kinderspelen, varen, circus en poppenkast

Zoetermeer - Op het Dobbe eiland worden vanaf 11.00 tot 16.30 uur door de Oranjestichting gratis kinderspelen georganiseerd. Een loopbriefje voor de spelen is in de tent op het eiland verkrijgbaar. Met dit loopbriefje kun je meedoen aan de verschillende spellen en iets lekkers krijgen. Ook kun je gratis meedoen aan de ballonnenwedstrijd. Vanaf 14.50 uur kun je je hiervoor het wedstrijdkaartje ophalen.

Voor elke leeftijdsgroep is er op het Dobbe eiland wel iets te doen. 
Voorbeelden zijn: springkussen, ballen gooien, eendjes hengelen, klompenrace, vier op een rij en ringen gooien. Door de scoutinggroepen kun je je je laten schminken, zodat je met een feestelijk versierd gezicht rondloopt. Bij de circusspeelplaats kun je onder begeleiding van Circus Nevermind oefenen met allemaal verschillende circusspellen: éénwielers, jongleren, grote ballen lopen en koorddansen. Natuurlijk is er ook weer elk uur een optreden bij de levende poppenkast. Op de Dobbeplas geeft de reddingsbrigade demonstraties en kun je meezeilen met ZWV Noord Aa.

Omar Hakim is de koning onder de drummers

Zoetermeer - Superdrummer Omar Hakim komt op Koningsdag (27 april) naar de Boerderij. Hij is één van de meest succesvolle drummers en sessiemuzikanten van de afgelopen veertig jaar. Hij werkte samen met uiteenlopende grootheden van Miles Davis tot Madonna. Samen met een aantal topmuzikanten vormt Omar de OZ Experience.

Omar begon op 5-jarige leeftijd met drummen. Toen hij tien was trad hij in het openbaar op met zijn vader Hassan Hakim, een tromboneveteraan van de band Duke Ellington en Count Basie. Deze periode formuleerde Omar zijn traditionele in improviserende jazz-drumtechnieken en bouwde een sterke basis voor zijn unieke drumstijl. 
The OZ Experience wordt geleid door Omar en zijn vrouw Rachel Z. Zij is ook bekend als de toetsenist van de band van Peter Gebriel. Omar en Rachel worden bijgestaan door Marthe Linley (Paco Sèry Group, Antoine Hervè) en Louis Winsberg (Gypsy Kings). Kortom, de crème de la crème van de jazz/fusion scene! Voor meer informatie en tickets: cultuurpodiumboerderij.nl

Het optreden van Omar Hakim is in Cultuurpodium De Boerderij op Koningsdag, vrijdag 27 april . Het begint om 20:30, de deur gaat open 19:30 uur . De entree: 30,75 (incl. servicekosten) 
Cultuurpodium Boerderij is gevestigd aan de Amerikaweg 145, Zoetermeer. www.cultuurpodiumboerderij.nl

Kern Kinderopvang

Zoetermeer - Ook dit jaar is Kern Kinderopvang Zoetermeer weer aanwezig op Koningsdag. De medewerkers van Kern Kinderopvang vermaken op deze Koningsdag de jongste kinderen van Zoetermeer met allerlei leuke activiteiten.

Alle kinderen van Zoetermeer zijn van harte welkom bij de stand op het Nicolaasplein. Het Nicolaasplein is het plein met vermaak voor de allerkleinsten. Kern Kinderopvang werkt hieraan mee. zij verzorgen op het plein allemaal leuke activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Kom knutselen. Laat je schminken of kom leuke balspelletjes doen en heb lekker veel plezier met elkaar.

Voor de allerkleinsten staat een verschoontafel klaar mét luiers en doekjes zodat ouders de kinderen daar kunnen verschonen.

Oranjemarkt in Dorpsstraat

Zoetermeer - Star Promotions houdt op vrijdag 27 april een gezellige oranjemarkt in Zoetermeer. Heeft u ook zin om een dagje rond te snuffelen op de markt? Kom dan gerust even langs. De oranjemarkt is op vrijdag 27 april van 10:00 – 17:00 uur.

Laat u verrassen door het brede assortiment aan artikelen verdeeld over ongeveer 80 kramen. Denk onder andere aan kleding, sieraden, woondecoratie, speelgoed en nog veel meer. Voor iedereen iets leuks! Na het rondsnuffelen op de oranjemarkt kunt u terecht bij de verschillende eetkramen en snack tentjes. Er zijn verschillende etenswaren te verkrijgen zoals Grieks, bara's, loempia, churros, patat en hamburgers.

Voor eventuele vragen kunt u bellen naar 010-524.34.34. Heeft u suggesties voor de oranjemarkt? Dan mag u ons een belletje geven of een mail sturen naar info@starpromotions.nl

Koningsdag Gondelkade

Zoetermeer - Op Koningsdag 27 april pakt Eetcafé 'de Leyens' in het Seniorencomplex aan de Gondelkade groots uit. Op het van "t Hoffplein" aan de achterzijde van het complex en binnen in het Atrium van het Wijkrestaurant is het de gehele dag groot feest. Er is een 'Vrijmarkt' voor jong en oud waar overtollig speelgoed of andere spullen kunnen worden verkocht. Verkopen kan op een kleedje op de grond, maar u kunt ook voor een klein bedrag een tafel huren om uw spulletjes op te verkopen. Er worden bingo rondes gespeeld en het Rad van Avontuur gaat voor u draaien. Verder is er speciaal voor de kinderen een aantal traditionele spelletjes. Tijdens de activiteiten zijn er tussen 10.30 uur en 16.00 uur optredens van de zangers Wicky, Michael en Boep! Tevens zal DJ Henri zijn plaatjes draaien voor het aanwezige publiek.

In het Eetcafé kunt u terecht voor een hapje en een drankje, bij mooi weer is het terras de gehele dag open. De Vrijmarkt duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Als u wilt deelnemen aan de Vrijmarkt of een tafel wilt huren dan kunt u zich hiervoor opgeven in het Eetcafé of via e-mail: info@eetcafedeleyens.nl

Bij slecht weer vinden alle activiteiten binnen plaats.

Oranje bingo

Zoetermeer - Op woensdag 25 april, wordt er bingo gedraaid met een oranje knipoog.

De organisatie heeft de prijzenkasten geleegd en dat heeft tot gevolg dat er in ieder geval een extra gratis ronde wordt gespeeld en de loterijmand nog veel voller is dan anders. Er wordt gestart om 20.15 uur en er worden dan acht "gewone" rondes bingo (waarvan 4 enveloppenrondes), een superronde, een verrassingsronde en een loterij (met een aantal gratis loten) gespeeld. Het lot zal ook bepalen wie onze gast van de avond zal zijn die de "gewone" rondes op kosten van het huis mag spelen.

De deur van wijkgebouw "het Prisma" aan de Prismalaan gaat open om 19.30 uur en we beginnen om 20.15 uur.

Café Lautrec

Zoetermeer - Café Lautrec is tijdens Koningsdag de hele dag geopend voor een drankje. Vanaf 15:00 uur is er op het Vuurtorenplein (de parkeerplaats achter Café Lautrec) live muziek van Mpac Coverband! Zij vermaken het publiek samen met DJ Lennart tot 20:00 uur. Tussen 15:00 en 20:00 uur is de buitenbar geopend en staat de bbq aan voor heerlijke saté. Het feestje gaat hierna binnen door met de huiszanger Guido van Zutphen. Met andere woorden; een groot feest bij Café Lautrec. Leidsewallen 44.

Koningsdag in Benthuizen

Ook in Benthuizen is het uiteraard groot feest tijdens Koningsdag op 27 april. De Evenementen Commissie Benthuizen (ECB) heeft weer een mooi programma op touw gezet. Uiteraard is de jaarlijkse optocht met versierde fietsen en de Koningsmarkt rond de Korf een jaarlijks hoogtepunt.

Benthuizen - Het programma ziet er als volgt uit:

Optocht09:00 uur Optocht vanaf De Tas 
De jeugd verzamelt zich met prachtig versierde fietsen voor de optocht die de aftrap is van Koningsdag. Voor de jeugd met versierde fietsen, steps en dergelijke is de muzikale begeleiding van het muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Onderweg zal de jury de drie mooist versierde voertuigen uitkiezen. Prijsuitreiking om ongeveer 10:10 uur.

Koningsmarkt


10:00 – 13:00 uur Koningsmarkt rondom De Korf' Pr. Willem Alexanderplein 
Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag is de koningsmarkt om ongeveer 10:10 uur officieel geopend. 
De inspanningen van de verenigingen en de middenstand staan als vanouds garant voor een gezellige markt met vele kramen, spelletjes en andere activiteiten. Ook zijn er weer terrasjes met drank en etenswaren. 
Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud.

Speelgoed


De kinderen van Benthuizen kunnen ook hun speelgoed verkopen! Zij mogen zich vanaf 08:30 uur melden bij de ECB kraam en krijgen daar een plaatsje toegewezen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen tafels gebruiken en dat er andere spullen worden verkocht dan kinderspeelgoed en kinderspullen.

Mikado


Om 10:30 uur, 11:30 uur en 12:30 uur is het tijd voor een muzikaal intermezzo. Dit wordt verzorgd door popkoor Mikado dat zal optreden.


Jubileum

Dit jaar viert de ECB haar 50-jarig bestaan tijdens de koningsmarkt. De Historische kring zal hier aandacht aan besteden. Verder is er bij de ECB-kraam een koffie-terras voor oud-bestuursleden en is er een leuke wedstrijd met het moto ´feliciteer de ECB'. Iedereen die een leuke, originele felicitatie bij de ECB-kraam afgeeft tijdens de koningsmarkt 2018, maakt kans op een leuk prijsje. Laat u fantasie de vrije loop en schrijf of knutsel een felicitatie voor de jubilerende ECB.

Taptoe sluit 
Koningsdag af

zoetermeer - Koningsdag wordt muzikaal afgesloten met een grote Taptoe op de Markt. Harpe Davids organiseert de taptoe al vanaf 1987. Ook dit jaar doen grote namen uit binnen– en buitenland mee. Rabobank Regio Den Haag is vanaf 2009 hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer. Aanvang is om 19.45 uur. Op de Markt staan tribunes.

Meer berichten