Vandalisten houden huis in Natuurtuin Westerpark/
Vandalisten houden huis in Natuurtuin Westerpark/

Vandalen houden huis in Natuurtuin Westerpark

Zoetermeer - De Natuurtuin in het Westerpark is slechtoffer geworden van vandalisme. Het insectenhotel in de Natuurtuin en een deel van de muurtjes bij de boomgaard zijn ernstig beschadigd door moedwillige vernieling. Onbekenden hebben zich, waarschijnlijk vrijdagavond/-nacht, met geweld toegang verschaft tot het gebied. De schade beloopt enkele duizenden euro's. De Stichting Vrienden van de Natuurtuin heeft aangifte gedaan bij de politie.

Onderhoudsvrijwiligers ontdekten zaterdagmorgen, 14 april tot hun ontsteltenis dat het monumentale insectenhotel in de Natuurtuin volledig was leeggeplunderd en de inhoud in brand was gestoken. Alleen het solide en goed verankerde geraamte is blijven staan. Onbekenden hebben de ketting van de nabije dienstingang doorgeknipt. Bij de vernieling is ook een groot aantal insectenbroedsels verloren gegaan. Later bleek dat ook een deel van de muurtjes bij de boomgaard is vernield.

Ondanks de verslagenheid bij vrijwilligers en bestuur zullen de herstelwerkzaamheden van het insectenhotel zo snel mogelijk worden opgepakt. Bijdragen in de kosten hiervan zijn welkom op de bankrekening van de Vrienden Natuurtuin NL93TRIO 0391031457. Giften zijn aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

De Natuurtuin is gewoon opengesteld en de geplande activiteiten zoals de excursie op 22 april gaan vanzelfsprekend door.

Meer berichten