Kom je naar de inloopmiddag zondag 15 april van 14.00-16.00 uur? Foto: José van der Bas, open avond.
Kom je naar de inloopmiddag zondag 15 april van 14.00-16.00 uur? Foto: José van der Bas, open avond. (Foto: Simone Langeveld)

Groeten uit het groen Buurten in de buitenlucht

Elke week vind je in het Streekblad een artikel over bijzonderheden over natuur in Zoetermeer. Deze week vertelt José van der Bas, groencoach team Groen Spelen Leren Zoetermeer vanuit wijktuin Rokkeveen.

Zoetermeer - Wijktuin Rokkeveen is in 1987 aangelegd, tegelijk met de wijk Rokkeveen. Deze tuin is na ruim 30 jaar tijd getransformeerd van een graanakker naar natuur in de stad. Er zijn diverse natuurtuinen aangelegd die laten zien dat meer natuur in de stad op een eenvoudige wijze te realiseren is. Op de tuin tuinieren ruim 130 kinderen van 6 scholen uit de wijk naast huurders die een eigen moestuin verzorgen. 15 vrijwilligers onderhouden de tuin op een natuurvriendelijke wijze. José: '' We willen nog meer een tuin voor de buurt worden. Een gezellige plek voor iedereen die graag in de buitenlucht wil zijn. We organiseren regelmatig inloopmiddagen en workshops met natuurlijke materialen. Buurtbewoners zijn welkom voor een praatje, een kopje koffie of thee en voor advies op het gebied van natuurvriendelijk tuinieren. Ook zijn er jonge groenteplantjes te koop en heerlijke eigengemaakte jam. Dat is puur natuur in een potje met heel weinig suiker erin." Andere groepen gebruikers zijn van harte welkom, bijvoorbeeld een yoga- of sportgroep of een schilderclub! Kijk voor de activiteiten en openingstijden op https://nl-nl.facebook.com/wijktuinrokkeveen/.

Meer berichten