Wouter Tazelaar vertrekt als coach van Heren 1
Wouter Tazelaar vertrekt als coach van Heren 1 (Foto: Nico Mos)

Wouter Tazelaar weg bij MHCZ

Door Nico Mos

Zoetermeer - Hij is twee jaar werkzaam geweest als coach van Heren 1 van MHCZ. Wouter Tazelaar (51) licht toe waarom hij zelf zijn contract niet wil verlengen en blikt kort terug op de slechte start van Heren 1 in de competitie.

-,,Ik ben weliswaar pas aan mijn tweede seizoen bezig, maar het verlengen van mijn contract is geen optie", antwoordt Wouter Tazelaar op de vraag of hij zijn contract gaat verlengen. ,,Kijk het resultaat is toch ook bepalend. Vorig seizoen stonden we lange tijd op de tweede plek en zijn uiteindelijk vierde geworden. Vorig jaar hadden we het idee de club op een hoger plan te brengen. De club heeft een bepaalde ambitie en die heb ik ook. De randvoorwaarden zijn al op hoog niveau nu nog het hockey zelf. Zo'n cultuuromslag gaat niet van de ene op andere dag. De doelstelling van de club is (nog steeds) Overgangsklasse. Dit is in feite alleen realiseerbaar als er meer en harder getraind gaat worden. Uiteindelijk trainde ik de spelers driemaal per week, maar dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Aan het begin van dit seizoen zijn een aantal oudere spelers gestopt waardoor ik een vrij kleine selectie tot mijn beschikking had te weten: slechts 16 (!) man. Wel een heel talentvolle, maar ook jonge selectie waaronder 3 A junioren, vijf eerste jaars senioren en ook vijf tweedejaars senioren. We hadden veel pech aan het begin van dit seizoen, omdat we vijf (!) blessuregevallen hadden. De meest ervaren spelers waren allemaal geblesseerd plus en het was een nieuwe ploeg, zodat je in feite moeilijk kon (op) bouwen. Het hockey op zich ging wel iets beter, maar het kwartje viel nooit onze kant op. Na een trainingskamp in Alicante hebben we ons goed voor kunnen bereiden op de 2e seizoenshelft. Het gaat nu veel beter".

Toekomst

,,Ik ben wel een beetje om mij heen aan 't kijken. Ik heb de afgelopen 20 jaar vele teams op verschillende niveau 's gecoacht en training gegeven en ben nog steeds gedreven om goed en ambitieus een team te coachen", aldus Wouter.

Meer berichten