Het nieuwe complex van hospice en Buurtzorgpension aan de Schoolstraat 1 gezien vanaf de Meidoornlaan. Foto Kees van Rongen
Het nieuwe complex van hospice en Buurtzorgpension aan de Schoolstraat 1 gezien vanaf de Meidoornlaan. Foto Kees van Rongen (Foto: Kees van Rongen)

Open huis nieuwe hospice en het Buurtzorgpension

Door Kees van Rongen

Zoetermeer - Het nieuwe hospice en Buurtzorgpension aan de Schoolstraat 1 in Zoetermeer worden eind mei in gebruik genomen. Daaraan voorafgaand wordt een open huis gehouden zodat buurtgenoten en belangstellenden alvast een kijkje kunnen nemen.

 "Het nieuwe hospice verschilt aanzienlijk met de huidige situatie in 't Seghe Waert," vertelt Fred Brasser, bestuurslid van de Stichting Hospice Groep Zoetermeer. "Daar hadden wij drie kleine kamers, nu hebben we zes ruime kamers. Vijf kamers hebben een erker en één kamer is zonder erker. De kamers zijn volledig gestoffeerd; behalve een bed dat van alle gemakken is voorzien, komt er in iedere kamer een zithoek, een relaxstoel, een dressoir met daarop een flat-screen, een hang- en legkast en, om de huiselijkheid te verhogen, vitrage en gordijnen. Ook is er in elke kamer een pantry met onder meer een koffiezetapparaat, een kleine koelkast en een waterkoker om thee te zetten. Bij elke kamer is ook een ruime badkamer. Er zijn voorzieningen voor het ophangen van kunstwerken en dergelijke. Alle kamers van het hospice bevinden zich op de begane grond, terwijl de achttien kamers van het buurtzorgpension zich op de eerste verdieping bevinden."

In het hospice is een grote woonkamer en een ruime woonkeuken. Verder is er een aparte kantoorruimte voor de coördinatoren, een gedenkruimte, vergaderruimte, een linnen- en voorraadkamer en een logeerkamer. Op alle mogelijke manieren is gedacht aan duurzaamheid van het gebouw. Zo zijn de zonnepanelen volgens de laatste ontwikkelingen volledig geïntegreerd in het dak van het gebouw. In de brede gang zijn voorzieningen voor het ophangen van kunstwerken.

"Aan de achterkant willen we een tuin met terras laten aanleggen, waarbij we hopen op de medewerking van de gemeente en van bedrijven. Dat geldt ook voor de zijkant bij de kamers, waarbij onder meer kan worden gedacht aan beplanting om de privacy van de bewoners zo veel mogelijk te waarborgen. Bovendien wordt het mooie complex voor omwonenden hierdoor extra verfraaid," meent Brasser.

Belangstellenden kunnen donderdag 17 mei van 16.00 tot 18.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe hospice en Buurtzorgpension. Het Buurtzorgpension ontvangt dinsdag 22 mei de eerste cliënten. Het hospice verhuist eind mei naar de Schoolstraat 1.

Meer berichten