Vervuiling van buren

In Zoetermeer en vooral onder bewoners uit Rokkeveen is bezorgdheid over de plannen om in de gemeente Pijnacker een houtstookoven te plaatsen. Er wordt gevreesd voor luchtvervuiling en stankoverlast.

Zoetermeer - Op de site onruststokerij.nl worden mensen opgeroepen om bezwaar te maken. Dit kan echter nog maar tot en met 12 april. De petitie is inmiddels al ruim 2300 keer ondertekend.

"Deze fijnstofveroorzaker is slechts 2 km van Rokkeveen West. De verantwoordelijke wethouder beweert dat Pijnackerse wijken er geen last van zullen hebben. Maar Zoetermeer dan?", aldus de verontruste Niki Bakker. Volgens de gemeente Pijnacker-Nootdorp betreft het plan geen biomassacentrale maar een houtstookoven. "Het is een gesloten installatie met filters, dat is iets heel anders dan bijvoorbeeld een open haard", aldus de Pijnackerse wethouder Staalduine. Raadslid Klaasjan de Jong (C DA) heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over het plan. Hij wil weten of of de inwoners van Rokkeveen wel tijdig zijn geïnformeerd over plannen en of de oven echt veilig is.

Een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer laat weten niet op voorhand over het plan te zijn ingelicht. "We begrijpen de zorgen maar er gelden echt strenge normen. Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen."

Meer berichten