In november opende wethouder Paalvast samen met Wibi Soerjabi het Nationaal Videogamemuseum.
In november opende wethouder Paalvast samen met Wibi Soerjabi het Nationaal Videogamemuseum.

Topdrukte bij het videogamemuseum

Zoetermeer - Het loopt storm in het Nationaal Videogame Museum dat in de passage in het Stadshart is gevestigd. Het museum heeft afgelopen paasweekend haar 14.000e bezoeker mogen ontvangen sinds de opening op 30 november 2017. "Ons doel was om in de pilotperiode van een jaar 10.000 bezoekers naar ons museum te krijgen. We hadden nooit durven dromen dat we dat aantal al in vier maanden zouden overschrijden", aldus een trotse museumdirecteur, Hasan Tasdemir.

Gemiddeld worden er 200 bezoekers per dag ontvangen. In de vakanties en weekenden zijn het er soms meer dan 400. De reviews op de social media zijn bijna unaniem zeer positief. Mensen roemen de combinatie van een echt museum, waar je kunt leren over de geschiedenis van de gamesindustrie en over de gamecultuur in Nederland, en de interactieve kant waarbij alle games ook daadwerkelijk speelbaar zijn.

Wethouder Paalvast is blij met het succes van het museum: "Geweldig dat Zoetermeer met deze pilot van het Gamemuseum nu al een echte publiekstrekker in de stad erbij heeft gekregen. Mensen komen speciaal voor het Gamemuseum naar Zoetermeer."

Naast een culturele functie vervult het museum ook een maatschappelijke. Sinds begin dit jaar is het museum een erkend leerwerkbedrijf en zijn er acht vrijwilligers vanuit het Werkplein werkzaam. Tasdemir: "Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd deze jongens en meiden zijn om mee te werken in het museum. We hebben vrijwilligers die meewerken in het museumcafé 'Barcade' en ook techneuten die meehelpen bij het onderhoud van de machines."

Meer informatie www.nationaalvideogamemuseum.nl

Meer berichten