Amy en Gwen van Poelgeest
Amy en Gwen van Poelgeest (Foto: John Zwalve)

Zusjes van Poelgeest NK medailles!

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Judo -15 jaar in Sportcentrum Leek, hebben beide zusjes van Poelgeest een medaille behaald!

Gwen van Poelgeest wint in de klasse -40 kg na een vrijloting met ippon van Verhaard. In de kwartfinale wint ze van de vice-Nederlands Kampioene 2017 door middel van een houdgreep! In de halve finale is Lois Klein, de Nederlandse Kampioen -18 jaar met een wazari te sterk. Een buiklanding werd helaas goedgekeurd door de video arbiters waardoor de wedstrijd om brons restte. Om het brons werd vice-Dutch Open winnares Riadi met ippon verslagen en mocht Gwen voor de 2e keer op het NK podium staan dit seizoen!!

Amy van Poelgeest maakte haar debuut op het NK en niet zonder succes. In de eerste ronde werd Nederlands Kampioene 2017 (-32kg) Hendriks met ippon verslagen! In de 2e ronde verraste van Dril Amy met een wazari score maar Amy knokte zich goed terug en bereikte de kwartfinale met een ippon zege!

De kwartfinale tegen Demmers werd snel beslist, na 10 seconde werd Amy al als winnares aangewezen! Ook de halve finale werd winnend met ippon afgesloten tegen de Kruijf!

In de Finale tegen Fleur Sinnema begon Amy fel, maar zag helaas een aanval gepareerd worden waardoor ze al vroeg op achterstand kwam. Alles werd uit de kast gehaald maar Amy kon de achterstand niet weg werken waarna ze toch knap het zilver omgehangen kreeg!!

Meer berichten