Schrijver, kok, vader en meer, Leendert van Gemeren op de mozaïekbank aan de Gerrit Achterberghove in de wijk Buytenwegh. Foto: Simone Langeveld
Schrijver, kok, vader en meer, Leendert van Gemeren op de mozaïekbank aan de Gerrit Achterberghove in de wijk Buytenwegh. Foto: Simone Langeveld (Foto: Simone Langeveld)

Zeppen op een Social Sofa met schrijver Leendert van Gemeren

Deze keer neemt plaats op de sofa Leendert van Gemeren, schrijver. Op de bank in mozaïek staat een heel toepasselijke tekst: 'Digit@al is ook taal!' En de sofa staat ook nog eens aan de Gerrit Achterberghove in de schrijversbuurt van Buytenwegh. Wat is Leenderts bijzondere Zoetermeerse verhaal?

Zoetermeer - "Ik ga Zoetermeer missen. Ik ben 26 keer verhuisd. Zoetermeer is de 12de woonplaats, ik ga voor de 2de keer naar Amersfoort en woonde bijna 23 jaar in Zoetermeer. In geen andere woonplaats heb ik langer gewoond dan hier. Hier trouwde ik met het meisje uit Harderwijk en werd ik vier keer vader. Hier stopte ik met mijn werk als opticiën toen de kinderen klein waren en Christa kon groeien met haar eigen bedrijf. Ik stopte om de kinderen op te voeden." Leendert weet goed wat hij wil vertellen en heeft van A tot Z een boeiend verhaal. "Ik heb iets met priemgetallen en houd wel van een beetje zelfspot. Als er 13 in een dozijn zouden zitten dan ben ik nummer 13." Leendert is geboren in Rotterdam en schrijft al jong gedichten. Hij wil graag kok worden, maar gaat via huishoudschool, LBO-metaal en Schoevers naar een opleiding tot opticiën. Een kok is hij gebleven. "Ik kook heel graag. Ik ben een schrijver met een redactiebureau die graag kookt. Er zijn nu twee boekjes met gedichten en foto's van mijn eigen vrije werk uitgegeven. Daar ben ik heel trots op!" De gedichten in deze boekjes gaan over 'liefde, geloof en dankbaarheid'.Twee keer per week staat Leendert vanaf 15:00 uur in de keuken om dan een heerlijke uitgebreide maaltijd te bereiden. Ik heb ook voor een instelling gekookt in Engeland. Daar was mijn specialiteit Italiaans. Ik ben echt goed in allerlei pasta-gerechten ook voor groepen. Thuis speel ik wel eens restaurantje. Dan kan iedereen zijn gerecht bestellen en komt het voor diegene op tafel!" Zijn derde boekje komt er aan: "Wat is er zo grappig aan een eend?". Dit boekje is speciaal voor kinderen van 7, 8 jaar. Het zijn kleine verhalen, bijna gedichten met fotobeeld. De foto's heeft hij ook zelf gemaakt. " Ik stel bij ieder stuk een open vraag. De kinderen moeten zelf antwoorden zoeken. Zo kunnen ze zich in allerlei denkrichtingen ontwikkelen." Leendert heeft een lastig bloeddefect en hij is hierdoor vaak moe. Zijn advies aan iedereen: "Leef!".

Twee titels één in het Engels en één in het Nederlands schreef Leendert. Zijn hoofd zit nog vol met prachtige gedachten en schrijven en koken kan hij niet laten. Hij verhuisd naar Amersfoort maar u kunt Leendert blijven volgen: Leendert.vanGemeren.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden