Foto: Simone Langeveld

Zonder oordelen schrijven: schrijven in Halte 2717

Door Simone Langeveld

We schrijven 7 maart 2018 gezeten op de zolder van Halte 2717. Misschien wel beter bekend als Bus 63 omdat deze open huiskamer te vinden is aan de Busken Huethove 63 in de wijk Buytenwegh. Een heel ongewoon rijtjeshuis omdat iedereen - wel of geen geloofsovertuiging - welkom is voor een kop kofie, hulp en empowerment!

Zoetermeer - Johan Roest buurtpastor en vrijwilligers, die voor koffie en later een linzen-tomatensoep met verse kruiden uit de tuin zorgen, heten de schrijversgroep deze keer extra warm welkom. In de open keuken is er koffie en thee mét een taartje voorzien van een glazuurlaagje met een letterboom. Het is feest omdat Jannie van Maldegem hier een jaar het Schrijfcafé houdt. Jannie heeft u misschien ontmoet bij de opening van het Stadhuis-Forum. Hier schreef zij voor wie dat maar wilde tijdens de open dagen in februari naamgedichten met aandacht en spontaniteit. "Jij deelt zo graag uit" zegt een van haar cursisten tijdens het schrijfcafé deze morgen. Dat lijkt een heel goede typering voor de schrijvende en 'groene' kleuterjuf van de Prinses Margriet school, die er in 2013 voor koos te gaan stoppen met schoolwerk en 'verbinder' en 'doener' te zijn als bestuurslid van Stichting (buurttuin) Zoete Aarde én zich verder te ontwikkelen op het gebied van creatief schrijven vanuit je hart. "Als kind heb ik vaak gedacht: ik word journalist. Ik schreef bijvoorbeeld verslagen van de voetbalwedstrijden van mijn broertje Pieter. En ik heb het vroeger zo genoemde 'vormingswerk' mee gekregen van mijn moeder. In de organisatie van de vrouwenvieringen geef ik dit al jaren vorm samen met andere vrouwen. Elkaar verder helpen door samen de wereld iets mooier te maken." Johan Roest: "We zijn hier heel blij met dit schrijfcafé. Mensen die hier komen hebben meestal een verhaal. Het mooie is: schrijven bij Jannie betekent dat er niet geoordeeld wordt. Dat vinden we ontzettend belangrijk. Het verrast mensen, de gezelligheid de warmte, de spontaniteit: een feestje. Ik ben blij dat we een jaar geleden deze stap genomen hebben."

Het buurthuis Bus 63 is van maandag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Iedere eerste woensdag van de maand is er een Schrijfcafé met Jannie voor € 5,-. Van 10:00 tot 10:30 uur inloop. www.halte2717.nl Heb je interesse? jannievanmaldegem@ziggo.nl of 06 37557335.

Meer berichten