Spannend

Vindt u het ook zo spannend? De gemeenteraadsverkiezingen van volgende week? Ik in ieder geval wel. Hoewel ik zelf denk dat ik eruit ben, zweef ik toch nog een heel klein beetje. Wat moet het leven toch makkelijk zijn als je altijd op dezelfde partij stemt en bijna blindelings een vakje kan aankruisen. Nu zullen er ongetwijfeld lezers zijn die denken daar heb je haar weer met de verkiezingen. Ik ben me daarvan bewust. Immers vier jaar geleden ging slechts 50 procent naar de stembus. Ik vind dat weinig en erg jammer. En ik hoop dat ik door dit schrijven toch een aantal niet-stemmers naar de stembus kan lokken.

Afgelopen maandag hadden we bij het kantoorgebouw Sharebiz het lijsttrekkersdebat. Een groot succes want werkelijk alle 16 partijen hadden zich aangemeld. Het was dus een volle bak in het bedrijfsverzamelgebouw. Elders in deze krant leest u er meer over. De politieke partijen hebben er al heel wat weken campagne voeren, flyeren en canvassen op zitten maar toch hadden ze er maandag zin in. Dat campagne voeren is toch wel een ding. Aangezien ik niet bij een politieke partij ben aangesloten, heb ik er zelf geen ervaring mee. Maar canvassen (langs de deuren gaan), heeft wel degelijk zin, wisten een aantal politici mij te vertellen. Nee de deur wordt niet dicht gegooid maar er zijn leuke gesprekken. Er is ook een partij (ik zal geen namen noemen want dan moet ik ze weer allemaal gaan noemen) die een hele actieve lijstduwer heeft. Overal in de stad duikt de beeltenis van deze persoon op. De verkiezingsposters staan tegenwoordig digitaal op de trotters. Eerlijk gezegd vind ik dat wel een klein beetje jammer. Ik vind het toch wel wat hebben die vol gekalkte houten borden. Helemaal hilarisch als in één nacht één partij een heel bord had volgeplakt. Dat kan nu niet meer. Gelukkig zijn er altijd weer creatievelingen zoals kandidaat X van partij X die de mazen van het net weet te vinden.

Ik ben erg benieuwd wat volgende week de uitslag zal zijn in Zoetermeer. Krijgen we een complete omslag of blijft alles min of meer bij het oude? De tijd zal het leren. Een ding is zeker. We hebben in Zoetermeer met maar liefst 16 partijen echt wat te kiezen.

Meer berichten