Focus speelt Spijt.

Focus is een Jongeren toneelvereniging. Focus wil door middel van toneel jongeren bij elkaar brengen. Focus is al sinds 1995 bezig met toneel en sinds 1997 kent Focus opvoeringen, eerst in de Olijftak en nu in de Ichthus. Focus bestond eerst alleen uit een groep jongeren van 16 tm 25 jaar die elk jaar een uitvoering deden. Later werd er een juniorgroep bij opgericht die zich richtte op de leeftijd 11 tot 15 jaar. Na een aantal jaren geen juniorgroep te hebben gehad is het dit jaar gelukt om een groep van 25 enthousiaste jongeren in de leeftijd van 11 tot 16 jaar bij elkaar te brengen.

Dit jaar spelen we Spijt, een bewerking van het welbekende boek van Carry Slee. Hierin wordt het helaas nog steeds actuele thema ‘pesten’ besproken.

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke week erger worden. Als de klas weer eens om hem dubbel ligt, lacht hij zelfs mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochem’s tas in het meer, misschien is het al te laat...

Onder de bezielende leiding van regisseuses Vera en Gail oefenen de jongeren elke maandagavond van half acht tot negen uur hard om het stuk zo goed mogelijk op de bühne te kunnen neerzetten. Daarnaast zijn er op de maandagen ook vrijwilligers bezig met de productie van het stuk. Wil je eens langskomen? Dan ben je van harte welkom aan de Parkdreef 258.

Ben je benieuwd hoe Focus dit verhaal op de planken zet? De opvoeringen zullen zijn op 12, 13 en 14 april in de Ichtus aan de Parkdreef 258 te Zoetermeer. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Kaartjes a €1,- zijn te reserveren via de mail cjtvfocus@gmail.com .Je kaartje is tevens een consumptiebon! Gezien het heftige thema adviseren we voor het publiek een minimum leeftijd van 10 jaar! Het stuk wordt opgevoerd met speciale toestemming van het I.B.V.A Holland bv te Alkmaar.

Meer berichten