Leerlingen zetten een spannende en romantische voorstelling neer. Foto: PR
Leerlingen zetten een spannende en romantische voorstelling neer. Foto: PR

Bloeddorstige vampiers op schooltoneel Picasso

Zoetermeer - Tijdens de voorjaarsvakantie vonden traditiegetrouw de repetities van het jaarlijkse schooltoneel plaats. Ruim 100 leerlingen uit klas 2 tot en met klas 6 en van TOPmavo tot gymnasium werkten voor én achter de schermen samen aan één grote spektakelvoorstelling!
Vanaf 8 maart presenteren zij de voorstelling - Who Wants To Live Forever?- in het eigen theater van de school. In de voorstelling maken we opnieuw kennis met het beroemde verhaal van Romeo & Julia. We verplaatsen het verhaal naar Transsylvannië, de duistere plaats waar Dracula vandaan komt. De familie Capulet staat als bloeddorstige vampierfamilie letterlijk tegenover de familie Montague die bekend staan als de vampierjagers. Het is dan ook een groot probleem als Julia -een vampier in wording- en Romeo- de mens die op haar soort jaagt- hopeloos verliefd op elkaar worden.
Lorenzo, de neutrale bemiddelaar, is de enige die hoop ziet in deze onmogelijke situatie en helpt het tweetal in hun zoektocht naar geluk en vrede.
Het is dan ook wrang dat juist Lorenzo 100 jaar later nu als vampier nog verantwoording moet afleggen voor zijn keuzes van een eeuw geleden.
Zal hij net als Romeo en Julia eeuwige rust vinden of zal hij voor eeuwig moeten boeten?

Kaartverkoop via www.greg-baud.nl/tickets
Voorstellingen: do 8 t/m zo 11 maart
Picasso Lyceum
Paletsingel 38c
2718 NT Zoetermeer

Meer berichten